Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>PIČeva elektronska ekstaza... 20. 12. 2013  
       
 
CLZ

Tomi Okretič, poznan po nadimku CLZ je mladi DJ/Producent iz Kopra. Z glasbo se ukvarja že od 15 leta starosti, ko se je po prvem obisku famozne Ambasade Gavioli zaljubil v elektroniko. Pri osemnajstih je začel s technom ter housom in skozi leta svoj stil spreminjal in razvijal dokler se ni našel v dubstepu in njemu sorodnih zvrsteh. Fasciniral ge je predvsem zvok prvotnih dubstep pesmi, dokončno pa sta ga prevzeli pesmi »Skream – Midnight Request Line« ter »Joker and Ginz – Purple City«. Decembra 2011 se po svojem prvem nastopu v izolskem The Club-u, kot najmlajši član, pridružil obalni skupini Elektrofolp. V naslednjih letih je nastopal po Sloveniji (LENT festival v Mariboru, Semi-Pro v Hrvatinih, Bassline Nation na Metelkovi, Dubstep Konferenca, Klub K4, Brez Olike Festival, Go Hard Or Go Home, Tivoli ter na raznih prireditvah, ki smo jih organizirali kot Elektrofolp). Kmalu po »odkritju« dubstepa ter ostalih zvrsti, DJ-anje ni bilo dovolj, zato je začel producirati svojo lastno glasbo ter skupaj z obalno skupino HEX posnel svoj prvi featuring »Rebel Faces«, ki je izšel na njihovem EP-u Fighters For The Sun letos aprila. V svojih nastopih ter produkciji se nerad omejuje na 2 ali 3 zvrsti zato se v miksih pojavljajo vplivi punka, metala, rocka, hardcora, alternativne elektronike, hip-hopa in celo orkestrskih del.

CLZ kot DJ skuša v svojih nastopih publiki predstavit nove, še ne tako uveljavljene, elektronske producente ter nove pristope k tradicionalnemu DJ-anju. Poleg omenjenih zvrsti v svoje sete vključuje še razne mešanice eksperimentalne elektronike, velik vpliv imata tudi punk ter metal, ki jih redno miksam med elektroniko, ter razne remikse instrumentalnih pesmi. Poleg tega se trudi poslušalcem, ki mogoče niso poznavalci elektronske glasbe, predstaviti same začetke dubstep glasbe, ki se razvija v Angliji že vrsto let in se popolnoma razlikuje od dubstepa, ki ga lahko slišimo danes.
 

www...
 
     
     
Miller The Killer
Miller The Killer aka Matjaž Mlinar je povezan z glasbo že od malih nog. Dolga leta se je preizkušal kot plesalec, nato presedlal v Djevske vode, kjer vztraja komaj dve leti, vendar pa ima za sabo že obilo nastopov. (Klub k4, Jungle Flash, Regius festival – Šibenik Hrvaška,... ). Najljubša zvrst mu je vsekakor Drum'n'bass, poleg tega pa mu nista tuja ne Dubstep ne Breakbeat.  

 
     
     
Matzole
Marko Colnar aka Matzole je obalni sukač predan bobenbasovskim ritmom, nad katerimi se je navdušil leta 2003, po obisku Sziget Festivala. Tam ga je očaralo ropotanje, enega očetov drum and bassa - Dj Goldie-ja. Še isto poletje je sledil nakup gramofonov. Obalni producent Dahow ga je takoj povabil k sodelavanju in ustvarjanju drum and bass kulture na obali.Ekipo so kasneje dopolnili še Vj Busta in Dj Thomas, kasneje pa sta se jim je pridružila še dj Chinx in dj Miller the Killer, skupaj pa nastopajo pod imenom Elektrofolp. V desetih letih je Matzole nastopal v različnih klubih po vsej Sloveniji in raznih festivalih. Matzole je ljubitelj različnih bobenbasovskih zvarkov. V njegovih setih najdete od brazilskih tem do temnejše obarvanih ritmov, tokrat pa nas bo popeljav v svet reggae-jungle vibracij z dodatkom dubstepa.  

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004