Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Otvoritev festivala s koncertom Fanfara S... 29. 8. 2023  
       
 
Fanfara Station je trio, ki v severnoafriške vokale in tolkala prinaša moč pihalnega orkestra in elektronike. Skupina, ki jo navdihujejo Marzoukovi spomini na očetovo godbo na pihala, slavi epske podvige sredozemskih migrantov, glasbene kulture afriške diaspore in tokove, ki že dolgo povezujejo Bližnji vzhod, Magreb, južno Evropo in Ameriko.
Fanfara Station je praznovanje z godbo na pihala, celotno severnoafriško ritmično sekcijo in sodobnimi elektro dance utripi. Gre za plesno zabavo, ki so jo v živo ustvarjajo le trije glasbeniki, zahvaljujoč uporabi loop postaj za presnemavanje v živo. Oder zapolnjujejo inštrumenti; tolkala: scascika, tar, bendir, darbuka in tabla poleg trobente, pozavne, klarineta in treh tunizijskih pihal: nay, mizued in zocra. Potem je tu na desetine žic, ki povezujejo loop postaje, krmilnike in vrsto pedalov za efekte. Nešteto akustičnih in električnih zvočnih dialogov ,ki ohranja glas pevca in pisca pesmi Marzouka Mejrija.
Trobila Fanfara Station vnašajo folk in blues poudarke v elektroakustično severnoafriško vesolje, ki ga predstavljajo plasti tolkal, pihal in petja. Skupina Fanfara Station je zmagovalka 12. izdaje nagrad Andrea Parodi 2019, najpomembnejšega natečaja v Italiji, posvečenega svetovni glasbi.
Fanfara Station so:
Marzouk Mejri: glas, tolkala, tunizijski pihali, loopi
Charles Ferris: trobenta, pozavna, loopi
Ghiaccioli e Branzini: elektronika in programiranje
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004