Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>ODPADE: Koncert Tost (Hr), White Stain... 1. 10. 2011  
       
 
WhiteStain
Melodični punkrock band White Stain skuša v okviru žanra glasbe z dolgo in izčrpno tradicijo ustvariti modernejši zvok, ki se napaja tako v bolj hardcore ritmičnih vzorcih kot melodičnih vokalnih in kitarskih linijah pa tudi posameznih disharmoničnih riffih . Inovativnosti je band zavezan tudi v besedilih, skozi katera izraža svojo željo po večji družbeni in individualni osveščenosti ter razvoju kritičnega mišlljenja vsakega posameznika. To je tudi eden od razlogov za to, da band skozi 3 leta ustvarjanja ohranja d.i.y. etiko, intenzivno sodeluje s tujimi bandi in je s tem načinom dela uspel predstaviti svojo glasbo na okoli 100 koncertih po Hrvaški, Srbiji, Sloveniji, Češki, Avstriji in Romuniji.  

myspace... www...
 
     
     
Tost
Bend začne z delovanjem leta 2001 na Reki, svoj prvi nastop pa so opravili leta 2002 na lokalnem festivalu demo bandov. Nedolgo zatem so posneli svoj prvi promocijski izdelek, izdan za lokalno underground založbo, ki jim je omogočil nastope ob boku najuglednejših bandov s tega področja. Leta 2006 se je band drugič odpravil v studio in posnel CD z naslovom La Marionetta. Ta je naletel na dober odziv tako s strani publike hot hrvaške spletne kritike. Z novim materialom je band začel vse pogosteje nastopati tudi izven domovine (Srbija, Slovenija, BiH, Avstrija, Italija) z zvenečimi imeni mednarodne alternativne scene. V tem času pride do zamenjav v prvotni postavi: Davora Ćikovića na kitari zamenja Ivan Brajković, Vedran Iskra pa namesto Igorja Žunjića na bobnih skupaj s Tomislavom Matićem na vokalu, Darijanom Dundovićem na basu in Petrom Brkovićem na lead vokalu tvorijo današnjo zasedbo. Približno istočasno je (kot posledica večjega števila nastopov v tujini) prišlo do odločitve, da band začne s pisanjem besedil v angleščini in s tem približa svoje tekste čim širši publiki. Glasbo TOST bi lahko opisali kot mešanico AFIjevske melodike, Rise Against spevnih refrenov, Billy Talent/Boy Sets Fire gitarskih arpeggiov, zaznamovano z modernimi hardcore in metal riffi ter čvrsto ritem sekcijo z nekaj screamo vokali. Tematika tekstov sega od socialno-angažiranih do emocijsko naravnanih tem, s katerimi opisujejo hibe in napake modernega sveta-iskreno in vedno kritično.
Leta 2007 izzide (tokrat v samozaložbi) EP s štirimi pesmimi, ki ga je band v naslednjih mesecih promoviral po vseh večjih in manjših koncertnih prizoriščih širom Hrvaške. Intenzivno ustvarjanje novega materiala in priprave na snemanje prvega albuma je 2008 ustavila odločitev banda, da zaradi študijskih in službenih obveznosti začasno prekinejo z delovanjem.
TOST s svežo energijo in zagonom (na srečo) nadaljujejo z delom že naslednje leto, posnamejo dve novi pesmi (na voljo na Myspace-u), za eno od njih - Another Silent March naredijo tudi videospot in intenzivneje kot kadarkoli prej nastopajo po Balkanu. S številnimi nastopi dokažejo, da gre za vztrajen band, ki ga je vredno slišati v živo.
Odigrali so več kot 200 koncertov po jugovzhodni Evropi in si delili oder z znanimi imeni punkrocka: Debeli Precjednik, Kawasaki 3P, Kinoklub, Far From Finished, Hesus Attora, One Piece Puzzle, Ringišpil, Argies, Analena, Pasi, In-Sane in drugimi. Njihove pesmi so bile slišane tudi na radijskih postajah preko luže, v ZDA in Kanadi (Punk Radio Cast, Hussieskunk). Trenutno snemajo najnovejši material in iščejo resno založbo ter booking agencijo.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004