Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>ODPADE: Koncert: Aliens & Pivo in čevapi... 15. 1. 2011  
       
 
Aliens
Začetki postojnske rock skupine AlienS segajo v leto 1989, ko so se fantje po vrnitvi s služenja vojaškega roka dokončno odločili zaživeti mladostniške sanje - igrati svojo lastno avtorsko rock glasbo. Zasedba je svojo avtorsko pot začela leta 1990, in sicer s predstavitvijo svojega demo albuma >>To noč<<. Kljub nekaterim spremembam v postavi se je hitro izoblikoval kreativni avtorsko-aranžerski dvojec, ki sta ga oblikovala ustanovna člana skupine Payo (Peter Bužanin) in Josimar (Alen Mitrovič). Po nekaj letih uspešnega predstavljanja avtorskega prvenca zasedbo zapusti kitarist, ki je svojo glasbeno pot nadaljevali v različnih pop zasedbah in skupina preneha s svojim delovanjem. Drugi člani skupine so vsa pretekla leta ostajali povezani z glasbo na takšne in drugačne načine, nove avtorske skladbe pa so se z leti nabirale in zorele.

Tako sta se Payo in Josimar skupaj s prijateljem Makotom (Marko Markovčič) leta 2009 odločila ponovno aktivirati skupino in se predstaviti s korpusom zrelih avtorskih skladb, izključno v slovenskem jeziku in v akustični rock preobleki. Postavi sta se pridružila na slovenskih odrih prekaljena glasbenika: bobnar Gaga (Gašper Makarovič) in basist ter izjemen kitarist Davo (David Čauševič). Tradicionalno akustično rockovsko postavo tu in tam popestri zvok saksofona in harmonike. Njihovo glasba temelji predvsem na sporočilnosti besedil, bodisi v kombinaciji s čistim romantično rokerskim, ali subtilnim liričnim izrazom.

V dosedanjem avtorskem opusu, ki obsega blizu 30 skladb, se lahko najdemo in prepoznamo v različnih zgodbah: od živahno rockerskih (Trenutek sreče, Starih poti, To noč) in socialno angažiranih (Vzemi si Čas), preko umirjenih baladnih ljubezenskih pesmi (Nihče te ne vzame, Domov, Kje si nocoj, Pesem zate), melaholičnega bluza (Ulica Moja, Pamflet), regge-ritmov (Na obalo!), do večnega in literarnega šansona (Na drugi strani). Posebno zahvalo je skupina posvetila mestu Postojni in njenim prebivalcem, in sicer v skladbi >>Na križišču cest, na Krasu in vmes<<. Kot pravijo sami pa so poznani po nastopih, ki
 odsevajo veliko pozitivne energije: >>Vsaka pesem je zgodba zase - zgodbe so mozaik srca<< . Dosedanji odzivi publike so potrdili, da ima skupina AlienS še marsikaj povedati.
 

www...
 
     
     
Pivo in čevapi
Vse se je začelo nekega, še skoraj zimskega dne (5. februarja 2010) , ko so se štirje trobilci in en bobnar odločili pomagati pri šolski predstavi tako, da bi skupaj kaj zaigrali. Že s prvim nastopom so videli, da se bo zgodba nadaljevala in se tudi je: kmalu so se bendu pridružili še saksofonisti in začele so se (:resne:) vaje. Če se je vse začelo iz radovednosti, se je nadaljevalo iz želje po druženju in dobri glasbi. Kmalu smo si izbrali zvrst glasbe, ki nam odgovarja in postali čisto pravi 'žur pleh' bend z vsemi zvrstmi glasbe na malo bolj kalorijski način. za nami je zmiraj več 'špilov', nekaj rojstnih dnevov, šolskih predstav. Navdušili smo tudi nekaj mularije in odraslih, ki nas sedaj z veseljem pridejo poslušati. Naše vodilo je: JE AKCIJA? HOHO PA ŠE BO!!  

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   7  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 samo 16. 1. 2011 ob 16.25 
tak je ta cas.
 
 
 mare 16. 1. 2011 ob 11.59 
Ma kaj že spet odpade!!
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004