Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Metal koncert: Licence To Hate, ShadowIco... 12. 11. 2011  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ShadowIcon
Zgodba skupine ShadowIcon se je začela v letu 2006, ko se je nekaj prijateljev odločilo da bojo igrali metal. Stilsko se je zvok skupine izoblikoval v simfonični Power Metal, kar je povzročilo razhajanje med nekaterimi člani tedanje zasedbe ter pomenilo odhod nekaterih prvotnih članov. Skupina je od takrat do danes doživela precej sprememb in tako danes ShadowIcon sestavljajo: Ana Prijatelj (vokal), Tomaž Lovšin (kitara), Bojan Kostanjšek (kitara), Peter Smrdel (klaviature), Matej Ravšelj (bas) in Vid Zgonc (bobni). V letu 2008 se je začelo snemanje albuma Empire In Ruins, katerega release je bil zaradi ponovnih sprememb v zasedbi v času nastajanja preložen. Album je zdaj v končni fazi snemanja in predviden release je v jeseni 2011.  

www...
 
     
     
Licence To Hate
Licence To Hate je glasbena skupina petih isto mislečih ljudi, ki je bila ustanovljena v četrtem kvartalu leta 2010. Zaprti v kleti skoraj leto dni, so ustvarjali, vadili in iskali tisto zlato nit, ki jih bi še bolj povezala, lahko rečemo tudi združila v popolno celoto. Proti koncu leta 2011 se je zlata nit našla in odločili so se, da je prišel čas za koncertne odre.
Glasba je mešanica thrash in death metala s primesmi melodike, ki popestrijo dogajanje. Teme, ki se jih dotikajo besedila, so dokaj kritične, direktne in surove. Izražajo primalne občutke, ki tlijo v vsakem posamezniku.
Skupino Licence To Hate sestavljajo vokal (Grega »Gizo«), solo kitarist (Amil »Bajo«), ritem kitarist (Drago »Brkin«), basist (Miha »Klunenator«), in bobnar (Tani »Tano«).
 

myspace... www...
 
     
     
Brezno
Pisalo se je leto 2007, ko je nekje globoko v gozdu, izpod močnih korenin mogočnih hrastov in bukev, sredi najtemnejše zimske noči, spokojnost zmotilo nenavadno dogajanje. Nekaj se je prebujalo. Odpiralo se je skrito ... Predramilo se je tisto, na kar so mnogi že davno pozabili ...
Sprva zamolklo in nejasno je postajalo vse veličastnejše … Iz temnih globočin se je ponovno dvignila izgubljena pesem …
Rodilo se je Brezno.
Rojstvo skupine je napovedalo obdobje, ki bo povezalo člane pod okriljem skupnih idej in jim naklanjalo nepozabne trenutke ob ustvarjanju glasbe s koreninami, glasbe, ki jim teče po žilah – folk metala.
V zadnjem letu so začeli svojo glasbo ponašati med ljudi na koncertih po Sloveniji in bližnjih deželah, hkrati pa so posneli tudi prve skladbe, ki domujejo na predstavitveni zgoščenki z naslovom Viharnik.
Glasbeni navdih člani iščejo v izročilu o prednikih in zgodbah starih kultur, preko besedil pa skušajo izražati svoje vrednote ter pogled na človeka in njegovo povezanost z naravo.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   184  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 Niko 21. 10. 2011 ob 22.56 
To! Sami dobri bendi!
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004