Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert ob 50 obletnici ansambla Venera... 31. 8. 2014  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VENERA ali  ALDABOR, kot jih pomnijo starejši Postojnci, so ena redkih še  aktivnih glasbenih skupin na Primorskem pa tudi v Sloveniji. Opravili so vsaj tako pomembno delo kot župan in   matični urad skupaj. Z njimi so se sklepala prijateljstva, rojevale ljubezni, slavile ohceti, maturirali srednješolci in slavili delovne uspehi ter jubileji po vsej Primorski.
Bilo je davnega 1964, ko so se prvič spravili skupaj in kot Aldabor zaigrali v takratnem hotelu Javornik in novem hotelu Kras. Rock glasba je bila še v vrtcu, na Slovenskem je prevladovala harmonika, le radio je kdaj pa kdaj zavrtel dixeland. VENERA je ta zvok prinesla na Notranjsko. Njihovi nastopi so bili takrat stvar prestiža. Prihajali so časi  Beatlov in Stonsov, in skupina se je po prihodu znanih glasbenikov ( v 50 letih se je v skupini zamenjalo 20 muzikantov )  razvijala v dober pop band. V osemdesetih letih so videli Nemčijo, Švedsko, Italijo, igrali za zamejce, pa nastopili na Slovenski popevki, Pop delavnici in MMS v Portorožu.
Doživeli so veliko lepih trenutkov, nekaj padcev in nesreč, za končni prodor jim je zmanjkalo nekaj energije in ambicij.
 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004