Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert ob 20. obletnici KŠOPP: Pelhan, ... 24. 8. 2013  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Avtomobili
Novogoriški Avtomobili sodijo v kategorijo zasedb, ki so v zadnjih petindvajsetih letih globoko obeležile slovensko glasbeno sceno in jih lahko že opredelimo kot legende. Avtomobili niso le glasba, so razmišljanje in način življenja, veselje in jok, preteklost in prihodnost. Njihova netrendovska neposrednost vedno znova pridobiva na popularnosti tudi mlajših poslušalcev, kar kaže na to, da pravljice o Avtomobilih še lep čas ne bo konec. Na bogati tridesetletni glasbeni poti so nanizali kar osem avtorskih studijskih albumov, s katerih še danes presenetljivo sveže in brezčasno zveni zajeten zalogaj velikih uspešnic, kot so Argentina, Ona nosi uniformu, Skozi leta, V mrzlih dvoranah, Pot domov, Hvala za pisma, Ljubezen ne stanuje tu, Enakonočje, Sama, Gospodar, če naštejemo le nekatere.
Zasedba, v kateri Avtomobili praznujejo 30 let glasbenega ustvarjanja, je: Marko Vuksanovič (vokal), Mirko Vuksanovič (klaviature, spremljevalni vokal), Boštjan Andrejc-Bushy (kitara, spremljevalni vokal), David Morgan (bobni) in David Šuligoj (bas kitara).
 

myspace... www...
 
     
     
Ana Pupedan
Zasedba, ki ostaja ista od samega začetka, je svojstvena po glasbenem pristopu, predvsem pa po kritičnem in na trenutke lucidnem odnosu do življenja in dogajanja.  Ana Pupedan redno koncertira po koncertnih prizoriščih v Sloveniji.
Mogoče ste jih kdaj srečali v njihovi drugi različici Ante Upedanten Banda, v kateri z akustičnimi instrumenti za staro šaro preigravajo skladbe vseh mogočih glasbenih zvrsti ali pa v pevski različici Anademski pupevski pulpet. Sami se najraje posvečajo svoji, avtorski glasbi, ki je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in se spogleduje z rockom, punkom, jazzem, bluesom, reggaeom, hipijado in še čem, kljub temu pa je zasedba v vseh teh letih uspela ujeti sebi lasten zvok, ki ji daje identiteto, kot jo ima malo katera domača zasedba.
To je glasba, ki nikoli ni stremela k vzorcem in se ni nikoli podrejala zunanjim interesom. Ana je tudi z albumom Na domači brjači pokazala, da ji še ni zmanjkalo idej, akordov, linij, ritmov in besed in da je po sedemnajstih letih še vedno v dobri formi. Ana ostaja alternativna in je istočasno komercialna, po svoje prijazna, a direktna in kritična, skratka takšna kot je vedno bila – spontana in nepredvidljiva.
 

myspace... www...
 
     
     
Pelhan
Aleš Pelhan, kitarist in pevec je pri takrat 15ih letih ustanovil skupino RoXoN in tako so pod njegovim peresom začeli nastajati prvi komadi Nov Človek, Pesem Zate in Pravi Obraz. V letu 2004 je skupina razpadla.
Ker se je z leti nabralo veliko pesmi, ki nikoli niso bile uradno izdane se Pelhan v začetku leta 2012 odloči, da bo svojim starim komadov nadel malo novejšo obliko in jih skupaj z nekaterimi novimi posnel in izdal.
Najprej je v novo zasedbo kot basista in producenta k sodelovanju povabi starega prijatelja Matjaža Švaglja, ki sodeluje z znanimi slovenskimi avtorji in izvajalci kot so Slavko Ivančič, Kalamari, Prizma, Danilo Kocijančič in drugi. Mesto klaviaturista v skupni zasede Peter Smrdel. Peter je kot klaviaturist poznan predvsem po delu v skupinah Divine Illusion in ShadowIcon. Na bobnarski stol sede nenadomestljivi Miha Nedoh, ki je z Alešem sodeloval že v skupinah RoXoN ter Fajht, deloval pa  je tudi v mnogih znanih slovenskih Heavy Metal skupinah kot so legendarni Requiem, Forgotten Eden, Lene Kosti.
Poleti 2012 se zasedba odpravi v studijo, kjer posname 12 pesmi za album z naslovom »V neznano«. Po končanem snemanju se skupini priključi še novi solo kitarist Gregor Volk,  ki je izkušnje nabiral skozi zasedbe Volk Folk, Obroč in Forgotten Eden.
 

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   10  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004