Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert Zircus, Ana Pupedan, Arbe Garbe (... 16. 8. 2008  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Arbe Garbe (It)
Arbe Garbe so elektro-akustična folk zasedba, ki izvir iz punk voda, torej je tudi njihov folk primerno oster. Prihajajo iz Furlanije (Italija) in prepevajo v manjšinjskih jezikih pokrajine, med katerimi najdemo tudi rezijščino. Arbe Garbe so po dobri stotniji koncertov, ki so jih odigrali po Italiji, Švici in Sloveniji, nedvomno koncertni užitek. Vabljeni na ples.  

myspace... www...
 
     
     
Ana Pupedan
Novembra 2007 je bila dopolnjena petnajsta obletnica delovanja te sedaj že dobro uveljavljene glasbene skupine s Pivškega; v njej so se pred ducat leti zbrali štirje fantje, Simon Avsec – glas, Boštjan Požar – kitara, Peter Žnidaršič – bas in Marko Doles – bobni, zasedba pa ostaja ista od ustanovitve skupine dalje.
Fantje imajo za seboj tri izdane CD plošče (Anje Pupedanju, 1995, Ante prupagandni balar, 1998 in zadnji izdani CD, ki ne boste verjeli nima imena) in kopico koncertov širom Slovenije in v tujini (Makedonija, Bolgarija, Dalmacija, Srbija, Italija, Danska, Belgija, ZDA, Ukrajina...). Že kakih deset let zapored letno uspejo odigrati veliko število koncertov na najrazličnejših koncertnih prizoriščih. 
Fantje so se odločili, da se posvetijo avtorski glasbi, svojemu pristopu k glasbenem ustvarjanju in to jim odlično uspeva. S spretnim mešanjem glasbenih zvrsti, dobro mero lastnega glasbenega izraza in čvrste interpretacije ter lastnim zvokom uspejo ohranjati identiteto, kot to uspeva malo kateri tovrstni zasedbi pri nas. Kritični in zabavni teksti odražajo poglede skupine na dogajanje okrog njih in čvrsto pripadnost okolju, v katerem živijo in delujejo, t.j. Pivki. Skratka manufaktura, ki v slovenski glasbeni produkciji ni para, kot tudi ne pri glasbi sami.
 

youtube... Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
ZircuS
Obstajata le dve vrsti glasbe. Dobra in slaba. Dobra glasba pa ima to dobro lastnost, da navdihuje, sili k razmišljanju, podira in na novo postavlja družbene norme ter vabi medse vse voljne ustvarjanja in svobodomiselne ljudi. ZircuS se je rodil leta 2004 v Slovenj Gradcu. Živi v garaži in zažari na odru. Ni omejen z glasbenimi žanri. Je zbiratelj glasbe in filmofil. Opazi in pokaže stvari, ki jih drugi ne. ZircuS je tretje bitje z leve v prajuhi.
ZircuS verjame, da evolucija, ki usmerja in oblikuje naravo, obstaja tudi v glasbi. Glasba je živa materija, ki raste, se spreminja in nadgrajuje. Slabe ideje ne preživijo.
 

Muzika Muzika myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   12  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004