Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert Zabranjeno pušenje... 2. 5. 2008  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nastop Zabranjenega pušenja bo potekal v okviru slovenske klubske turneje z naslovom "PRIDI, DA TI STRIČEK NEKAJ DA", na kateri bo skupina predstavljala slovensko izdajo studijskega albuma "Hodi da ti čiko nešto da", v prevodu "Pridi, da ti striček nekaj da". In "striček" vam bo zares nekaj dal! Obiskovalci bodo ob prihodu na koncert prejelo darilo – dvojni CD "Hodi da ti čiko nešto da"!
Prvi CD nosi naslov "Se kličem Mujo", drugi pa "Se kličem Suljo". Poleg novih pesmi se na vsakem CD-ju nahaja tudi ogromno fotografij, videospotov, tekstov, biografija skupine in njenih članov, dnevnik Maje M…, nenazadnje pa bomo v ovitku našli tudi knjižico z besedili, slovarčkom manj znanih slengovskih besed…

Zabranjeno Pušenje so nastali leta 1980 kot klasični "garažni band". Šele leta 1984 je zagrebški Jugoton izdal prvi album "Das ist Walter", ki je dosegel rekordno prodajo – 100.000 izvodov, čeprav je bila začetna naklada le 3.000 izvodov. Člani skupine so poleg ustvarjanja glasbe realizirali uspešen televizijski humoristični show Top lista nadrealista.  Leta 1985 so izdali album "Dok čekaš sabah sa šejtanom", dve leti kasneje pa album "Pozdrav iz zemlje Safari". "Pišonja i Žuga", Hadžija ili bos", "Fikreta" in "Dan republike" so bili hiti s tega albuma, s katerimi je skupina pristala na samem vrhu jugoslovanskega rocka. Sledil je album " Male priče o velikoj ljubavi". Poleti 1997 so izdali album "Fildžan viška", ki mu je leto kasneje sledil prvi živi koncertni album Zabranjenog pušenja "Hapsi sve!". Naslednje leto so pripravili album "Agent tajne sile", leta 2000 pa še album "Bog vozi Mercedes". Leta 2004 so izdali album "Live in St.Luis", ki je nastal po koncertiranju skupine po ZDA in Kanadi leta 2002.
Leta 2006 so dokončali "soundtrack" za sarajevski film "Nafaka" v režiji Jasmina Durakovića, kmalu zatem pa so na Hrvaškem, v Bih in v Srbiji izdali tudi dolgo pričakovani dvojni CD "Hodi da ti čiko nešto da". Tokrat se je na njihovem albumu med drugimi gosti pojavil tudi Nenad Veličković, priznani bosansko-hercegovski književnik, katerega tekst najdemo v pesmi "Nema više". To je bil tudi prvi singel in videospot s tega albuma, ki mu je kasneje sledil še drugi -"Dobro dvorište". Pred kratkim so fantje pripravili še tretji singel oziroma videospot, tokrat gre za pesem "Džana". Videospot je montaža posnetkov iz koncerta, ki se je zgodil  29.11.2007 v beograjskem SKC-ju in so ga mnogi mediji označili za antologijskega.

Zabranjeno pušenje so:
Sejo Sexon – vokal, kitara
Robert Boldižar – violina, klaviature, spremljevalni vokali
Branko Trajkov – bobni, tolkala, spremljevalni vokali
Predrag Bobić – bas kitara, arr. godalnega kvarteta in pihalne sekcije
Toni Lović – električne in akustične kitare
Paul Kempf – klaviature
 

youtube... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   10  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 samo 28. 4. 2008 ob 13.45 
Vstopnice se da dobiti med 16.00 in 21.00 v MCPju, v četrtek bo klub zaprt. Število vstopnic je omejeno, vstopnina bo 10 EUR, vsi obiskovalci dobijo dvojni CD.
 
 
 Karmen 28. 4. 2008 ob 12.44 
Koliko bo vstopnina? in ali se da karte rezevirati ?
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004