Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Urban & 4... 1. 9. 2018  
       
 
Klemen Klemen
Klemen Klemen bo na Zmaju nastopil s svojim štiri članskim bendom T-Beggars ter Dj SSFom. V polni postavi bo dežurna ninja trnowčanka predstavila material iz vseh svojih plošč, od klasik do skladb z zadnjega dvojnega albuma “S3P”. Ikona domačega raperskega gobcanja, ob prostem času pa trnowski ninja dolenjskih korenin, se je po 12-letni pavzi na diskografsko prizorišče vrnil leta 2015, ko je izdal odlično sprejeti album “S3P”. Po obsežni turneji ob izidu plošče, se Klemen vrača okrepljen z bendovsko estetiko, od katere bo za nekaj komadov izstopil, ko bo odrapal nekaj komadov le s svojim Dj-em. V odlični raperski formi bo revitaliziran zabaval tako Keš pičke kot Keš tipe, nazdravljal s šnopc ministri, zarapal kakšno na sample od Bajage, se odpravljal okrog na ladji Ohio ter pristal pri materi Ljubezni.  

www...
 
     
     
Urban&4
Damir Urban, nekdanji frontman kultne reške rockovske skupine Laufer, ki je razpadla sredi devetdesetih let, je kmalu zatem ustanovil zasedbo Urban & 4, v katero je vključil še štiri uveljavljene reške glasbenike.
Laufer je bil pretežno kitarski bend, ki je izhajal iz postpunkovske tradicije, glasbeni izraz skupine Urban & 4 pa je bil opazno drugačen in manj surov. Idejni vodja novega benda je že s prvim albumom (Otrovna kiša, 1996) obveljal za avtorja, ki pozorno spremlja svetovne glasbene smernice in jih vključuje v svojo glasbo.
Toda že z naslednjo ploščo (Žena dijete, 1998) je obveljal za zrelega glasbenega ustvarjalca, ki se ne glede na pričakovanja občinstva in medijev iz albuma v album spreminja. Takratni album je bil uspešnica in Urban se je zaradi njega znašel v samem vrhu hrvaškega mainstreama. Sledilo je nekoliko daljše nekreativno obdobje, ki ga je prekinila izdaja solidnega, k rockovskim koreninam obrnjenega albuma Retro (2004). Temu je po zamenjavi kitarista Tončija Radića z mladim Lukom Tomanom sledil še producentsko najboljši, idejno pa verjetno najslabši album doslej, Hello! (2009).
Po petih letih diskografskega premora (če odmislimo kratki plošček Kundera iz leta 2012) se Urban  vrača.
Plošča Mamut dokazuje, da je Urban & 4 več kot uigrana, kompaktna skupina glasbenikov, ki se po slabih dveh desetletjih utrjevanja položaja na glasbenem zemljevidu nekdanje Jugoslavije zdaj lahko znova prepuščajo ustvarjalnim užitkom. Zdi se, da se po novem ukvarjajo večinoma s smrtjo (Kada se voda povuče, Pasolini, Dva metra, Leteći Holandez) in z intimno-izpovedno liriko (Sutra ćemo pričati, Priđi mi bliže, Malo je, Gluposti u dvoje), ki jo izražajo v besedilnem in glasbenem (vokalnem) smislu s popolno interakcijo med člani benda.
Pop formo, prepoznavno s prejšnjega albuma, je tokrat zamenjal bolj minimalističen, manj dostopen glasbeni izraz, ki ga spremljajo prepoznaven, čeprav nekoliko izzivalnejši Urbanov vokal in daljši atmosferični vložki, zlasti v komadu Venecija tone.
Mamut je očitno plošček, ki za Urbana in štirico pomeni prelomnico. Gre za glasbeni izdelek visoke umetniške in glasbene vrednosti, kakršnega lahko ustvari le dovolj zrel in samosvoj avtor ali skupina. Mamutsko.
Odličnemu cd-ju Mamut je koncem leta sledil še dvojni cd LIVE 2015.

 

www...
 
     
     
The Ufoslavians
The Ufoslavians so virtualni galaktični  bend/projekt, ustanovljen leta 2014 s strani Harisa Piltona (Dubimir) in Marca Grabberja (Velebeat), ki sta združila moči z namenom, da bi prinesla svež veter na reggae, world music,  in balkan beat sceni in pokazala, da obstaja tudi dobra oblika alternativne balkanske glasbe in ne samo komercialno usmerjeni turbo folk.
The Ufoslavians nam prinašajo  edinstven ”ufoslavski” zvok, ki je mešanica balkanske in romske glasbe, reggaeja, cumbie, skaja, hip hopa in elektronike.
Zasedba je v prvi stik s planetom Zemljo stopila s svojim prvim singlom ”Cigančica”.  Od takrat raziskujejo različne kulture in plemena, igrajo in širijo univerzalno sporočilo miru, ljubezni in razumevanja po vsem svetu.
 

myspace... www...
 
     
     
Danes...
...bomo izvedli koncert zasedbe URBAN & 4 v Mladinskem centru Postojna z začetkom ob 21.30. Ostalo v tem primeru odpade.
Hvala za razumevanje!

 

 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004