Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert: Trkaj, Emashie (int), Vuneny (Bi... 11. 8. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Emashie
Zvok, ki so ga v glasbi razvili Emashie, je dokaz, kako mogočen je lahko ritem. Ponudijo nam toliko groova, da vse v hipu zasvoji ples.
Emashie je ganska beseda, ki pomeni »nekaj, kar traja za vedno« - in enako velja za njihov nastop. Ko ga enkrat doživiš, ga nikdar več ne pozabiš! Skupino sestavlja osem glasbenikov, ki prihajajo iz različnih glasbenih okolij in zato skupaj tvorijo poseben afro soul, ki črpa navdih iz latina, afriške ritmične glasbe, funka, reggaeja in soula.
Emashie igrajo na več različnih tolkal in uporabljajo tradicionalne inštrumente iz Afrike, Brazilije in Kube. Na njihovem novem live CD-ju »Never lose your soul« lahko v polni meri doživimo moč ritma in tradicionalno afriško ritmično glasbo, ob kateri nas zasrbijo pete in začutimo duhovno moč te dežele.
 

youtube... Muzika Muzika www...
 
     
     
Vuneny
Vse prevečkrat eksperimentalna indie godba zveni podobno. Ravno zaradi tega še toliko bolj stremimo za glasbo, ki presega standardne vzorce – in tukaj se pojavijo Vuneny, da zadovoljijo naše potrebe. S svojim drugim dolgometražnim izdelkom, ki so ga naslovili “V2”, so Vuneny dokazali, da ustvarjajo glasbo, ki razbija, združuje, predvsem pa presega klasično zvočno podobo. Iz vzhodne Evrope prihaja veliko zanimivih skupin, vendar nobena takšna kot so Vuneny.
Glasbe skupine Vuneny ni lahko opisati, saj tako njihove osebnosti kot tudi njihovo glasbo obdaja nekaj posebnega. Vuneny so kot svojevrsten nov film, ki ga hočejo vsi videti; in z novim materialom so definitivno ustvarili ploščo, ki jo bodo hoteli vsi poslušati. Njihov najnovejši izdelek nas enostavno začara in prestavi v z elektroniko nabit svet rockovske instumentalnosti. Ob poslušanju “V2” ti kmalu postane jasno, kako nadarjen je trio, ki ga imaš pred seboj – so odlični glasbeniki, producenti in neverjetni ustvarjalci.
Na “V2” so Andrijan, Nedim in Asmir izkoristili vse svoje veščine, saj je vsaka najmanjša podrobnost izpiljena do popolnosti in zelo čutno obdelana. Nič nenavadnega ni torej, če je med podobnimi ustvarjalci praktično nemogoče najti primerjavo za Vuneny. Vseeno pa je moč v njihovem ustvarjanju prepoznati ritmično perfekcijo, po kateri slovijo skupine kot je recimo Tool, ali pa nore manevre in preskoke, ki jih ponujajo recimo Squarepusher.
 

youtube... Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Trkaj
Rok Terkaj je trenutno eno najbolj vročih imen slovenske raperske scene. Rojen Ljubljančan, je na svet privekal pred dobrimi 23-imi leti. Danes študent 4. letnika Teološke fakultete v Ljubljani, je v raperski svet prikorakal z velikimi koraki, saj je že na svojem prvem »javnem« nastopu, na 1. državnem prvenstvu v freestylu poleti leta 2001 v Velenju, zgovorno opozoril na svoje sposobnosti. Veliko bolj kot sama glasba so ga privlačila besedila in njihova sestava, njihovo bistvo in pomen. Od Velenja naprej se je njegova pot strmo dvigovala, demo posnetki Trkaja pa so se kaj hitro znašli na internetu, kjer so postali pravi hit. Internet publika ga je dvignila v višave, na njegovih koncertih pa so se zbirale vse večje množice poslušalcev, željnih slišati Trkajevo glasbo. K sodelovanju ga je tako kmalu povabila ljubljanska skupina T-Set, ki se ji je Trkaj tudi pridružil, z njo pa sodeluje še danes. Vzporedno je sodeloval še v freestylerski skupini Rodbina Trgavšek, kjer se je združila velika četvorka slovenskih ljubiteljev rim, ki svoje rime skozi mikrofon prenašajo direktno iz glave. Poleg Trkaja v improvizacijski skupini najdemo še Pižamo, Valterapa in N'Toka. Pot rapanja ga je vodila preko uličnih verbalnih dvobojev - "battlov" - do velikih odrov, nastopati je začel na raznih freestylerskih tekmovanjih, kjer je lani po finalni bitki z Valterapom osvojil tudi titulo zmagovalca »8 Mile« freestyle battle tekmovanja, ki se je odvijalo v nabito polnem ljubljanskem Bofu. Njegova popularnost je še dodatno rasla, zmago iz Bofovega prostega stila je nadgradil še z zmago na 2. državnem prvenstvu v freestylu, lani v Klubu K4, kjer si je krono delil z N'Tokom. Prav s to zmago si je prislužil tudi nagrado - snemanje plošče pri založbi Nika, ki je nato svoje rap izvajalce prestavila pod rapersko okrilje založbe, imenovano RapNika, kjer je Trkaj posnel svoj prvenec, imenovan V času en'ga diha. Dvanajst pesmi, katerih razpon meri od zabavno-žurerskih do socialno-kritičnih, je dalo mlademu pesniku zagon v vode slovenske glasbene scene. Že prvo leto ga je žirija oddaje videospotnic spoznala za debitanta leta, na radijskem festivalu SRF pa se je uvrstil med tri najboljše. V spomin se je vtisnilo tudi njegovo romanje, ki mu je dalo dodaten pečat. Promocijska hoja od Maribora do Ljubljane in nedavno popotovanje od Ljubljane do Kranjske Gore sta le bežen spomin na veliko preizkušnjo, ki ga je čakala v letu 2003, ko je preromal okoli 800 km dolgo pot Camino de Santiago v Španiji. In pot se nadaljuje.
V mesecu novembru bo na police prišla nova plošča izpod producentske taktirke dvojca, ki je že slavil na prvi plošči - Dejan Radičevič in Anže Breskvar, poleg tega pa je albumu dodal svoj del mladi producent Tibor Vučkovič, skupaj z ostalimi cenjenimi in spoštovanimi gosti iz slovenske glasbene scene. Poleg glasbene plati je Trkaj izkoristil priložnost pokazati se tudi v drugačni vlogi, v televizijskih oddajah na Čarli TV, kjer v oddaji Reverba predstavlja filozofske nauke, ideje in nazore človeštva skozi čas, beseda reverba namreč pomeni, vrniti v veljavo besedo, tisto pravo in resnično komuni,kacijsko sredstvo med človekom in družbo, časom in okoljem, v katerem se nahajamo. Trkajev slogan je: »Če se ne naučiš nekaj novega vsak dan, je dan zaman.«
 

youtube... Muzika Muzika myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   13  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004