Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert Trankilesha (Fr), Deti Picasso (R... 20. 8. 2008  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trankilesha (Fr)
Francoska zasedba svoje glasbene vplive črpa iz jamajškega reggeja, bluesa in rocka. Pri vsem tem pa se trudijo ostati zvesti svoji mladosti in temu, kar imajo radi (mladi). V svojem ustvarjanju se 12 glasbenikov prepušča orkestralni improvizaciji, ki poslušalcev in gledalcev ne pušča hladnih. V njihovi glasbi je moč zaznati vplive potovanj in turnej, vsak koncert in vsaka publika pa njihovi glasbi dodata nekaj novega in drugačnega.
 

Muzika Muzika myspace...
 
     
     
Deti Picasso (Ru)
Deti Picasso je šestčlanska zasedba iz Moskve z Armenskimi koreninami, ki svojo zvrst opisuje kot postmoderni prevod starodavne krščansko-armenske folk glasbe. Po izidu tretjega albuma »Glubina« leta 2006 se jih je prijel naziv najbolj izvirnega in posebnega živega nastopa na področju bivše Sovjetske zveze. Deti Picasso imajo za seboj mnogo mednarodnih turnej in nastopov na najpomembnejših festivalih in klubskih dvoranah na Finskem, Portugalskem, Madžarskem, Franciji, Hrvaški, Avstriji, Češki, Armeniji, Estoniji, itd. Bili so tudi predskupina Massive Attack in Depeche Mode na turnejah v Rusiji.
Uspeh Deti Picasso na domačem in mednarodnem področju je še posebej odmeven, saj za njimi ne stoji nobena založba, ki bi ta uspeh umetno potencirala. Njihov najnovejši album “Turbo Mayrik” predstavlja pravi preboj v svetu »world music« glasbe 21. stoletja. V tradicionalno armensko folk glasbo Deti Picasso kombinirajo različne sodobne žanre, pri katerih je najbolj očitno izpostavljen eksperimentalni rock. Deti Picasso vodi hipnotični in ekstremno ekspresivni vokal ene najbolj originalnih in eksotičnih vokalistk Armenije, unikaten in svež zvok kitar, briljantna ritem sekcija in čelo ruskega filharmoničnega orkestra.
 

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   5  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004