Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert: The Tide, Lara-B, Zablujena gene... 1. 9. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zablujena generacija
Od začetnega razmišljanja, kako s kitaro in znanjem treh akordov prepričati punco iz sosednje ulice, jih je zavidljiva odrska kilometrina izoblikovala v koncertno atrakcijo, katero lahko potrdi vsak, ki si je vsaj enkrat ogledal njihov nastop. Ti panksi so na odru rojeni in oder je njihov dom. Komunikacija s publiko jim je pisana na kožo, po žilah se jim pretaka kerozin, tako da vnamejo vsakogar, ki jih je pripravljen sprejeti, prisluhniti, se znoreti z njimi - in teh ni malo.
Bend ima za sabo posnetih pet studijskih albumov, kar pomeni pet različnih zgodb občutenja in posledično delovanja, katerih rdeča nit je definitivno spontanost, z energijo našponana melodika in v stilu dobrih starih Ramones razmišljanje v dveh besedah - brez filozofije.
Novo obdobje delovanja ter nov zagon je bend doživel letošnjo zimo, ko se je prijavil bolj kot ne iz zafrkancije na predizbor EME 2007, ter tako gledalcem oz. poslušalcem ponudil eno od alternativnih možnosti, kako se dokončno rešiti poplave instant pop komadov. Uspelo jim je, prepričali so ogromno množico tako mladih kot tudi tistih malo starejših ter se po njihovi zaslugi uvrstili na odlično četrto mesto. Kdo hoče plesati z menoj? je tako v temu momentu vroč singl, ki zopet v stilu Ramonesov osvaja vedno nove fene. Za komad je bil posnet videospot, celotno dogajanje pa predstavlja uverturo v že šesti studijski album, ki se snema ravno v teh dneh.
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
The Tide
Skupina The Tide je nastala leta 2003 in je skupek petih izkušenih glasbenikov, ki so pred tem nabirali izkušnje v drugih zasedbah. Gre za izjemno nadarjeno in predvsem produktivno kombinacijo, ki je omogočila, da so v samo letu dni svojega delovanja ustvarili kar precej avtorskih pesmi ter odigrali nekaj zelo odmevnih in prepričljivih koncertov.
Pri ustvarjanju glasbe se skupina osredotoča na harmoničnost aranžmajev, melodičnost ter pomen besedil, ki ostalim komponentam samo še bolj poudari njihovo moč. Na koncertnih nastopih poudarjajo ne samo kvaliteto zvoka, ampak tudi kvaliteto idej, spontanost in odnos do občinstva. Glasba na dokaj umirjen, vendar speven način poskuša izzvati čustva, poudariti lepoto in ljubezen. Namenjena je vsem generacijam, je časovno univerzalna ter politično nevtralna.
 

Muzika Muzika www...
 
     
     
Lara-B
Lara-B (Lara Baruca), rojena 1. avgusta v Kopru, prihaja iz glasbene družine, z glasbo pa se ukvarja že od svojega sedmega leta, ko v glasbeni šoli v Kopru vpiše klavir. Po štirih letih prekine tamkajšnje šolanje, ga nadaljuje v multimedialni glasbeni šoli pri violinistu g. Ljubcu, nato pa se leta '92 spopade z odrom v vlogi pevke in tekstopiske. Po različnih izkušnjah na festivalih, kjer pobira nagrade strokovnih žirij in odobravanje zahtevnejših poslušalcev (MMS '95, Kraška popevka '95, Slovenska popevka '99, EMA '99, MMS '99, Malteški festival '99), se posveti svoji glasbeni karieri predvsem kot koncertna glasbenica, ki ima kaj povedati z avtobiografskimi besedili, ki jih od začetka svoje glasbene poti piše sama. Odrske izkušnje uspešno prepleta s snemanjem avtorskih albumov, nadgradnja njenega studijskega dela pa je izpit za tonskega mojstra, ki ga opravi junija 2000, po enoletnem izobraževanju v Trstu. Odlična vokalistka, izvrstna avtorica, prijetna sogovornica, karizmatična osebnost, prikupna deklica ter usodna ženska. Lara je vse našteto v eni osebi. Simpatična primorka ima v žepu že štiri albume (Hudič izgublja moč 1997, Kar ne piše 1999, Beenarni sistem 2001, Mindhacker 2005), sodelovala je pri kopici uspešnih projektov, se preizkusila tudi kot avtorica gladališke glasbe (Behind that curtain 2002, Confi-dance 2003, Glasba in gib 2004, Tihe resnice 2005), eksperimentirala tudi v drugih žanrih (house, drum'n'bass, ambient…) in si z leti pridobila sloves ene najboljših pevk znotraj naših meja. Lara dokazuje, da je glasbenica v polnem pomenu besede. To ji uspeva brez posebnega napihovanja, kar pa je dandanes prej izjema kot pravilo.  

youtube... myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   54  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004