Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Tamara Obrovac Transhistria Quar... 27. 8. 2021  
       
 
Pevka, flavtistka , skladateljica in tekstopiska Tamara Obrovac je ena najpomembnejših in najbolj vsestranskih imen na hrvaški glasbeni sceni. Znana je po svojem specifičnem glasbenem izrazu in unikatni glasbi v kateri spaja jazz in etno vplive domače Istre in po vrhunskih zasedbah, ki jih vodi. Transhistria Quartet poleg nje sestavljajo še bobnar Krunoslav Levačić, kontrabasist Žiga Golob, ter kitarist in mandolinist Uroš Rakovec.
Interpretirajoč Tamarino edinstveno glasbo, ti izredni glasbeniki spretno in naravno združujejo sodobni jazz z elementi istrske in sredozemske glasbe ter dosegajo neverjetno lahkotnost izražanja, značilno le za največje umetnike. Prav ta svoboda glasbenega izražanja in improvizacije je najpomembnejša značilnost nastopov tega vrhunskega ansambla, znanega po neverjetni kemiji in skoraj telepatskem razumevanju med glasbeniki. Njihovi nastopi so prežeti s spontanostjo, iznajdljivimi improvizacijami, svobodo, humorjem in močno komunikativnostjo, Tamarin glas pa je pri petju besedil enako učinkovit kot v vokalizmih, ko postane dodaten instrument.
To naravno sožitje različnih glasbenih oblik in improvizacij, značilnih za igranje tega ansambla, vsekakor uveljavlja Tamaro Obrovac kot izjemno umetnico, ki je z elementi lastne tradicije ustvarila svojstven glasbeni izraz in tako postala bolj prepoznavna in prisotna na svetovni glasbeni sceni.

 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   2  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004