Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert Stekli psi, Melodrom, Slon in sad... 21. 8. 2010  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stekli psi
Stekli psi so sicer idejni otrok obeh MC-jev, Dule in Pape, ki sta v starih prostorih MIKKa prirejala tematske delavnice/DJ-večere »Hip hop praksa« in se udeleževala neskončnih jam sessionov. Prav jam sessioni in konstantno druženje v MIKKu, so botrovali na širitev dueta v organski kolektiv, se pravi boben, bas in kitara, ki so suvereno zamenjali posnete beate. Za inštrumente so tako sedli ljudje, ki jim rap glasba nikakor ni bila primarna duhovna hrana, izhajajo namreč iz vod metala, noise rocka, post rocka in garažnega rocka. Ravno ta žanrska pestrost instrumentalistov in odprte glave obeh raperjev, so zagotovilo za prekopotrebno originalnost v morju žanrske raznolikosti hiphop podlag." Če ne prej, ste Stekle pse lahko spoznali v oddaji »Rap ubija noč« pod okriljem Radia Študent, "kjer so dokazali, da Prekmurje ni daleč od centra, po avtocesti je pa itak samo dobra ura in pol vožnje." Konec januarja pa bo (pri domači založbi God Bless This Mess records) torej izšla plata Koga briga, ki prinaša brezkompromisno aktivistično držo z angažiranimi teksti o političnih igricah v kapitalizmu, pripadnosti okolju in regiji in o zagovarjanju izvornih postulatov hip-hopa brez blink-blik verižic in ostalih bedarij ter nagruvane-heavy-bas glasbene podlage. 

Muzika myspace...
 
     
     
Melodrom
Na oder festivala Zmaj ma Mlade se vrača ljubljanska skupina Melodrom, ki je maja letos izdala svoj tretji studijski album z naslovom "Vse kar si pustila da leži na tleh". Za razliko od angleško-slovensko-francoskega prvenca Melodrom (2004) in povsem angleškega The Guide (2006), se je skupina tokrat odločila za besedila v domačem jeziku, izjema je le duet By the Bedlam Wall, na katerem gostuje Chris Eckman.  

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Slon in sadež
Duet Slon in Sadež ustvarja glasbo, humoristične skeče, predstave in prireditve že skoraj desetletje in je v tem času obiskal praktično vse slovenske kraje, festivale in kar nekaj samskih deklet. Za konec poletja pa neutrudni dvojec ob podpori svojega rock orkestra pripravlja izdajo novega glasbenega projekta – nove plošče skupine Slon in Sadež. Točen datum izdaje plošče je sicer še strogo varovana skrivnost - ni pa skrivnost, da bodo fantje na letošnjem festivalu Zmaj 'ma mlade izvedli kar nekaj novega materiala s kmalu sledeče plošče. Gre torej za predogled nove plošče Slon in Sadež v živo, zatorej vabljeni vsi – Slon in Sadež, bend za mlade in za stare, stadione in lokale, poroke in sedmine, veselice in koline – igra za vas.
 

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   78  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 samo 20. 8. 2010 ob 15.50 
koncert je open air, vstopnine ni. vabljeni!
 
 
 Marijan 20. 8. 2010 ob 15.14 
Zdravo! Mi bi dosli iz Rijeke poslusati Melodrom pa me zanima kolika je vstopnina i da je to open air koncert?
lp
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004