Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert: Siti hlapci, Moveknowledgement, ... 25. 8. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moveknowledgement
Skupina Moveknowledgement, od leta 2006 petčlanska zasedba, izvira iz Novega mesta in njihov namen je, da občinstvu ponudijo čim širšo glasbeno izkušnjo. Njihov repertoar se spreminja iz koncerta v koncert, galsbeno pa jih je skoraj nemogoče opredeliti, še najbolje jih opišemo kot hiphop-dub fuzijo.
Skupina je leta 2002 dobila nagrado Bumerang za najboljši live act, vocalist N’Toko je postal državni prvak v freestylu v letih 2002 in 2003, v tem času pa so prekrižarili Slovenijo po dolgem in počez, prav tako so koncertirali v Bosni, na Hrvaškem in v Srbiji. N’Toko je medtem posnel dva odlična solo albuma, Cesarjeva nova podoba ter Dobrodelni koncert ob koncu sveta.
V zadnjem času so s pomočjo društva KAPA aktivni tudi v tujini. Postali so redni gostje v Franciji (Festival »Visages Francophones, Visages de la Slovenie«, Cahors, september 2005; Festival »Europavox« - N'Toko s svojo skupino, Clerrmont-Ferrand + Lyon in St. Pourcain, maj in junij 2006; umetniška rezidenca v klubu Ninkasi Kao, Lyon + ter prikaz končnega izdelka na velikem koncertu ob obletnici kluba, september 2006; festival »Du Monde aux Balkans 2006«, november 2006, velika promocijska turneja po Franciji, april 2007, Festival Europavox 2007, maj 2007).
V letu 2007 so izdali nov album »Listen to Nebukadnezar« (Kapa records 2007), katerega uspešno promovirajo doma in na tujem.
 

youtube... www...
 
     
     
Cassette (JAR)
Skupina, nastala leta 2005, je kmalu postala ena najbolj priljubljenih skupin v Južni Afriki. Njihova skrivnost? Ne le nepozabni živi nastopi, ampak tudi njihova usmerjenost in predanost umetnosti pisanja pesmi. Cassette so na odru preprosto odlični. Interakcija med pevcem Johnom Savagem in ostalimi člani skupine je intenzivna – mešanica spolirane prakse in trenutne spontanosti. Njihovi nastopi spominjajo na res velike
rockerje in, s svojim značilnim retro stilom, prinašajo svežo razburljivo energijo v mednarodno glasbeno industrijo.
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
Siti hlapci
Siti hlapci so že več let vodilni slovenski live reggae bend. Inspiracijo dobivajo ob različni glasbi (reggea, etno, funk, jazz...) in tako sestavljajo svoj specifičen zvok, ki ga združujejo s sporočilom mentalne svobode zdrave zabave. Za sabo imajo dve plošči: Tukaj in zdaj in Si ti hlapec? Na zadnji plošči so reggaeju, ki je njihov vodilni motiv ustvarjalnosti, dodali še ska, dub in dancehall, torej nekatere glasbene oblike, ki imajo korenine na Jamajki, čutiti pa je tudi vpliv R&B in afro glasbe. Siti hlapci so tako na posrečen in inovativen način korenine reggae glasbe povezali z novimi trendi.  

youtube... myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   60  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004