Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Orlek, Morso (Hr), Jacinto Canek... 22. 8. 2009  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Orlek
Skupina Orlek ima svoj domicil v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock'n'rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij.
V začetku leta 2009 je skupina ob 20. obletnici delovanja izdala nov album Anduht, narejen v preverjenem duhu poskočnih in umirjenih pesmi z angažiranimi in humornimi besedili. Na njem so med drugim erotično šaljiva knapovska pesem Drugačne luknje, o nesrečni ljubezni Dol po Savi, šanson Upokojenega policaja pesem in Položnice, skladba posvečeno priljubljenemu slovenskemu obredu plačevanja položnic. Tudi na nov album so uvrstili priredbo, grenko-sladke skladbe Srečen zasedbe Bombe. Ob tej priložnosti je tudi izšla njihova biografija ter dokumentarni film, ki povzemata dve desetletji razgibane kariere.
 

Muzika Muzika www...
 
     
     
Morso (Hr)
Morso so razmeroma mlada zasedba doma iz hrvaške Reke, ki je nastala iz skupine Tha B Inside. Gre za glasbenike z veliko izkušnjami in znanjem. Njihov kitarist Matej Zec, je npr. stalni član ene vodilnih hrvaških skupin Let3. Glasba, ki jo ustvarjajo Morso je zelo zanimiva sinteza »retro eighties« rock zakladnice »new wave pop« ter »post punk rock« zvokov, v katero vnaša skupina aktualne zvoke kakšnih »indie« rockerjev Interpol, ali Editors. K temu dodajajo Morso ščerpec artizma, ki je občuten na slehernem koraku njihove glasbe. So perfekcionisti, ki ob ustvarjanju glasbe skrbijo tudi za skladnost njihove kostumografije, ko zavzamejo koncertni oder. Skupina je pred kratkim izdala svoj studijski prvenec »Izlog«, pod okriljem založbe Dallas.  

Muzika Muzika myspace...
 
     
     
Jacinto Canek (I)
Vzemimo osnovo hard cora, mu dodajmo ščepec metala, vse skupaj začinimo z etno glasbo Evrope in Mediterana, po vrhu potresemo s tadicionalinimi tolkali ter pihali in dobimo glasbeno eksplozijo, ki sliši na ime Jacinto Canek.
Sedemčlanski kolektiv, ustanovljen leta 2002, prihaja iz Verone. Čeprav je v njihovih komadih čutiti pridih orienta in balkanskega melosa, jih ravno težkozvočne kitare in predirljiv, hreščeč vokal ločuje od tipičnih gipsy bendov. Še več, širok spekter izbranih glasbenih žanrov onemogoča, da bi bend zapakirali v določeno zvrst, vsekakor pa tvori nalezljiv dinamičen adrenalinski zvok, ki v trenutku osvoji poslušalca.
 

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   8  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004