Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert Nežni Dalibor (Srb), Blackout (S... 18. 3. 2011  
       
 
Nežni Dalibor (Srb)
NEŽNI DALIBOR so eden izmed vidnejših bendov v okviru Nove srbske scene. Svojo zvočno podobo gradijo na zapuščini alter rocka, novega vala in britpopa. Mešanica kitarskega popa in rocka, v katerem se čutijo vplivi velikanov, kot so The Smiths, The Cure, Sonic Youth ali Pixies, je podkrepljena z zanimivimi, zasanjanimi in nekoliko simboličnimi besedili, s katerimi so subtilno izražene trenutne razmere v družbi, hkrati pa napovedujejo pomemben premik na srbski sceni.

Leta 2008 so v okviru projekta »Nova srpska scena« izdali svoj prvenec »Sredstva i veštine«, album, na katerem je zelo očitna in jasna navezava na aktualne trende »alternativne veje mainstreama« predvsem angleškega predznaka. Moderno in vsesplošno priljubljeno oživljanje diskoidnega punka in alternativne kitarijade v primeru Nežni Dalibor kaže na očitne reference sodobnih zvezdnikov: nekje na sledi Editors ali the Departure srbski trio išče pravo ravnotežje med alternativno melanholijo in radio-friendly dostopnostjo. Snemanje in produkcija novega albuma se je zaključilo decembra 2010, izid lahko pričakujemo v kratkem, predvidoma že ta mesec.
 

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Blackout
Petčlansko primorsko skupino sestavljajo Tomaž Čepar, Klemen Čepar, Dejan Dobrič, Marko Kocjančič in Tomaž Valenčič. Člani so se prvič zbrali v vročem juniju 2009 in vsak izmed njih je že imel nekaj izkušenj iz prejšnjih glasbenih skupin. Vsak je tako v skupino prinesel nekaj svojega, zadnji je v skupino vstopil pevec, ki ga je skupina dolgo iskala.
Člani skupine ustvarjajo glasbo, ki je mešanica grunga in punk-rocka, v sebi pa združuje vplive, ki prihajajo od vsepovsod, predvsem iz glasbenih skupin kot so Alice in Chains, Sonic Youth, Helmet, Mudhoney itd.. Do sedaj so ustvarili nekaj svojih skladb, idej za nadaljnje ustvarjanje pa jim ne bo zmanjkalo tudi v prihodnje. V mesecu juniju so nastali prvi demo posnetki, na osnovi katerih se pripravlja material za zgoščenko.
 

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   3  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004