Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert Morso (Hr), Quasarr (Hr)... 30. 3. 2012  
       
 
Morso (Hr)
Začetek zgodbe o Morsu sega v jesen '98, ko so se dva mlada benda Tears in Delusion odločila združiti se pod imenom Tha Bitch Inside. Po šestih letih energičnega funka je nastal album Sami (2004, Suzy Records). Po izidu je sledila dveletna pavza, nato pa so spet začeli z delom za rockovsko pojmovanje v malo nenavadni zasedbi - z moškim in ženskim glavnim vokalom. Sveže ideje in glasba niso nič skupnega s prvim albumom in bend se je odločil preimenovati v Morso. S prvimi demo posnetki so začeli iskati založbo in ob pomoči Vladota Simičića - Vave prišli do pogodbe z Dallas Records. V dveh letih so v lastni produkciji posneli album Izlog (2008, Dallas Records). Mediji so jih dobro sprejeli, kot osvežitev na hrvaški glasbeni sceni. Sami pravijo, da je največji uspeh, ko ljudje verjamejo vate in podpirajo to, kar počneš. Na nastopih še vedno promovirajo svoj prvenec, pripravljajo pa tudi material za drugi album, ki bi moral privekati na svet jeseni.  

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Quasarr (Hr)
Quasarr je bend iz Reke, ki je nastal je v začetku leta 2000, ko je na prvih nastopih preigraval vglavnem priredbe, pa tudi nekaj avtorskih pesmi. Kmalu se posveti izključno avtorski glasbi, posname nekaj demo materiala in nastopa po hrvaških klubih. Prelomnica je nastop v finalu projekta Inkubator - Aquarius Records v zagrebškem klubu Aquarius, kjer se je bend uveljavil v glasbenih krogih in pred širšo publiko ter predstavil svoj značilni zvok in pridobil interes glasbenih založb. Po krajši pavzi se leta 2004 vse začne znova, v novi zasedbi, a z uveljavljenim avtorskim duetom Frank - Štok. Z novim glasbenim pristopom bend ustvarja drugačne pesmi, posname videospot za prvi single Ti, pripravlja nastope v drugačni postavi in prepoznavnejšem slogu, zvoku in stilu, nekakšno zmesjo elektronike in akustike. Zahvaljujoč spontani iniciativi Vlada Simčića - Vave (Laufer) material pride v roke renomiranemu zagrebškemu producentu Denisu Mujadžiću - Denykenu. Nastane debitantski album Quasarr v založbi Menart / DOP records. Pesem Ti postane hit leta in najbolj predvajana pesem na Otvorenom radiju in zavzame vrhove lestvic na vseh pomembnih radijih na hrvaškem.
Drugi album Propaganda, ki je izšel maja 2010 v založbi Menart / DOP records, nadaljuje z značilnim in razpoznavnim slogom Quasarrja. Zvok je še bolj moderen, s še več orkestracijami in elektroniko. Album je nastajal cela tri leta zaradi težnje k čim bolj popolnem zvoku, ki se zlahka postavi ob bok aktualni svetovni produkciji. Album je posnet v zagrebškem studiu NLO, pri Srđanu Sekuloviću - Skansiju (dobitnik Porina za produkcijo zadnjega albuma Dina Dvornika Pandorina kutija). Moderni ritmi, pristop, produkcija in aranžmaji so cilji, ki so si jih zadali bend in producent. Piko na i je pa z masteringom albumu dal renomiran producent Jay Frigoletto iz Bostona, večkratni dobitnik nagrade Grammy, znan po sodelovanju z bendi kot so Inxs, Oasis, Black Eyed Peas, Blondie, Alice in Chains,... Prva dva singla Propaganda in Pod prstima sta zasedla vrhove lestvic večine hrvaških radijev. Skupina si je delila odre z zvezdami svetovnega slovesa kot so Skunk Anansie, Morcheeba, Roisin Murphy, Klaxons...
Quasarr letos pripravlja material za nov album, posneli so pa tudi tri pesmi v angleškem jeziku, za promocijo v tujini.

 

youtube... myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004