Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Mia Žnidarič in nevidni orkest... 28. 8. 2009  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Mia Žnidarič
Mia Žnidarič je vrhunska jazzovska vokalistka, ki je že v otroštvu začutila, da se njeno poslanstvo skriva v glasbi. Glasbeno pot si je krojila s petjem standardov iz tradicije jazza, njene vzornice so bili najlepši glasovi vseh časov: Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Dinah Washington, Nancy Wilson in Etta Jones. Tehniko petja je sprva izpopolnjevala pri prof. Bredi Brkič, nato pri prof. Nadi Žgur in nazadnje pri prof. Jasni Spiller. Čistina, jasnost in toplina njenega glasu so lastnosti, po katerih je prepoznavna in nezamenljiva.
Zbirka njenih del je odsev njene želje po sprejemanju ustvarjalnih izzivov; s svojim glasom je obogatila film Babica gre na jug, posnela zgoščenko Mia in škrat sanjavec, v dolgi vrsti njenih albumov so: Hold My Hand (1995), I Wish I Knew How (1996), Pobarvanka (1997), Iskre (2000), Kaj ti je deklica (2000), My Favorite Things / A si ti al nisi ti moj ljubi (2003), Preblizu predaleč (2004). Nekateri albumi so nastali v sodelovanju z Big Bandom RTV Slovenija, drugi pa v intimnejši zasedbi s skupino The Steve Klink Trio. Posebna vrednost Miinega petja je v njeni izbiri dobrih besedil: od klasik iz zgodovine jazza, do subtilnih verzov Svetlane Makarovič in Ferija Lainščka. Njen najnovejši album, Nevidni orkester (2008), je nastal na podlagi besedil Ferija Lainščka, ki jih je uglasbil Steve Klink.
 

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
Superfly
Superfly so novo nastala zasedba z izkušenimi, orkestralnimi in ljubiteljskimi glasbeniki, ki prihajajo iz okoliša Postojne in Ilirske Bistrice. Skupino odlikuje tudi posebna značilnost, da šteje razmeroma veliko, 8 do 10 članov, ki so se zbrali skupaj v letu 2008. V domačem sproščenem okolju so posneli pesem Mavrični ples med tem, ko je skladba Potok, bila posneta v RG studiu po pridobljeni zmagi na glasbenem natečaju, ki ga je razpisal radio Nova in RG studio. V glasbi se prelivajo različni glasbeni stili predvsem s poudarki na disco in funk zvrsti in ostalimi sorodnimi podzvrstmi.  

Muzika Muzika myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004