Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert: MI2, Overflow (Hr), September 10... 18. 8. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Overflow (Hr)
Overflow so po presenetljivem povratku na koncertne odre dokazali, da sodijo med najboljše koncertne bende v Evropi. Kljub (za punk bend značilni) medijski zadržanosti, se je njihov 5. album »Live at… Parties« v številnih hrvaških glasbenih medijih znašel med najboljšimi petimi albumi leta 2006, singla »Wasted« in »Dora« sta se brez videospota uvrstila na sam vrh radijskih postaj, na portalu Terapija.net, pa so po izboru publike Overflow pometli s konkurenco in zmagali v kategorijah za najboljši album, koncert ter website, oba singla pa sta pristala na 2. in 3. mestu.
Prvič v zgodovini tovrstnih glasovanj so se kar trije koncerti Overflow uvrstili med najboljših 5 koncertov na Hrvaškem, s tem, da je njihov prvi koncert v zagrebškem Pauku zasedel najvišje mesto. Overflow imajo kar 7 nominacij za hrvaško glasbeno nagrado »Zlatna Koogla«, kjer se potegujejo za: najboljši bend, najboljši koncertni nastop, naj dizajn albuma, za pesem leta (Wasted), za najboljši website, za nagrado občinstva, ter za »Zlatni Dop godine« - posebno nagrado, ki jo novinarji podelijo glasbenikom, ki so ustvarili največji doprinos k domači glasbeni sceni.
 

youtube... Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
MI2
Zgodovina Mi2 sega v leto 1995, ko je takrat dvočlanska zasedba iz Rogatca prvič opozorila nase s skladbo Črtica. Leto kasneje je sledil istoimenski album in razširitev v petčlansko zasedbo, ki pa je v prihodnjih dveh letih nekajkrat zamenjala sestavo. Do dokončne konsolidacije je prišlo po izidu druge plošče Čudo tehnike, ki je prinesla uspešnico Teta Estera in skupino zasidrala v slovenski medijski prostor. Tretja plošča Album leta je postregla z uspešnicami Pojdi z menoj v toplice, Pa si šla, Oda gudeki in Ljubezen pod topoli, ki so Midvajem odvzele še tiste redke proste vikende in jih kot bend, ki zna poskrbeti za žur in prepričljiv nastop, postavila na glasbene odre širom po Sloveniji. Leto 2002 so fantje posvetili kreiranju in produkciji novega albuma z naslovom Dečki s Sotle, med snemanjem in dokončno obdelavo skladb pa sta pisca besedil Tone Kregar in Jernej Dirnbek našla čas še za izdajo pesniške zbirke “Mi2 pišema poezije, Bori jih pa riše”. Dečki s Sotle so prinesli uspešnice Ko bil sem še mali pizdun, Samo tebe te imam ter balado Odhajaš. Po približno dveh letih pridnega nastopanja, ko ime zasedbe ni umanjkalo na nobenem spodobnem večjem glasbenem dogodku v Sloveniji, so se Mi2 še enkrat odpravili v svoj skriti ustvarjalni kotiček, v gorco na pragu Kozjanskega, ter kmalu zatem še v studio 7 v Ljutomeru – ustvariti in posneti svoj peti avtorski album. Le-ta je pod naslovom Dobrodošli na dvor izšel v začetku aprila 2006 pri založbi AULOS in s povsem novim konceptom prodaje, fiksno prodajno ceno (600 SIT) ter avtorsko in produkcijsko dovršenimi skladbami, kot so Sv. Margareta, Sve ove godine, Zbudi me za 1. maj itd., postavil nov mejnik v slovenski popularni glasbi.  

youtube... Muzika Muzika www...
 
     
     
September 10th
Skupina September 10th se je rodila poleti 2002 v Trstu. Njihovo kulturno in glasbeno ozadje je hardcore-punk, tako v smislu načina življenja in mišljenja, kot tudi izraza, saj jih njihovi poslušalci povezujejo z bendi, kot so Q And Not U, Fugazi, Shudder To Think, Cursive, At The Drive In, Interpol, The Strokes, The (International) Noise Conspiracy, Polvo in Codeine.  

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   20  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004