Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert Kultur Shock (ZDA), Ana Pupedan, ... 31. 8. 2012  
       
 
Kultur Shock (ZDA)
Kultur Shock je skupina, ki jo v Sloveniji že precej dobro poznamo. Lani marca je kultna zasedba pogostila z novo izdajo, tokrat že sedmega studijskega albuma, Ministry of Kultur. Nastopi šestjezične posadke (japonskega, bosanskega, srbskega, hrvaškega, bolgarskega in ameriškega porekla), nastanjene v Seattlu v ZDA, so podobni romski poroki: glasni, vsiljivi, trajajo dolgo in človeka tako na odru kot pod njim povsem izčrpajo. Obiskovalci polovico koncerta preživijo v zraku, polovico pa plešoč. Z gotovostjo pa lahko trdimo, da njihovi koncerti nikogar ne pustijo ravnodušnega. Ministry of Kultur je album brez dlake na jeziku s sodobno tematiko, ki se tokrat močno dotika tudi problematične politične scene. Kot pravi Yevdjevich: »Kultur Shock ne prepeva o zlomljenih srcih in cvetlicah, ampak o vsakdanjem obstoju in upanju za boljšo prihodnost. Ali slabšo. Punk opisuje našo voljo, da se borimo za stvari, v katere verjamemo. Balkanske melodije so glas ljudstva, ki ga kot del tega predstavljamo tudi mi. Metalski zvoki pa so naš način izražanja besa proti vladi.« Pod vodstvom Gina Srdjana Yevdjevicha, nekoč jugoslovanske pop zvezde, ki se je prelevila v anarhista, Kultur Shock s svojo zadnjo umetnino razkrivajo svojo tršo stran, predvsem z bombastičnimi kitarskimi rifi.
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
Ana Pupedan
Ana Pupedan, rojena leta 1992 v Pivki, je ena najbolj samosvojih glasbenih atrakcij na domači grudi. V tem času so izdali 4 studijske plošče, zadnja, Na domači brjači, je izšla leta 2010 v okviru Založbe Radia Študent Zasedba, ki ostaja enaka od samega začetka, je svojstvena po glasbenem pristopu, poseben čar glasbi pa dajejo besedila, katerih osnovna značilnost je luciden pogled na življenje in družbeno dogajanje.
Vsekakor se Ana najraje posveča svoji, avtorski glasbi, ki je spretna mešanica različnih glasbenih zvrsti in koketira z rockom, pankom, jazzom, bluesom, reggaejem, hipijado in še čem, a zvok kljub temu ostaja svojstven in prepoznaven. Ana je obenem alternativna in komercialna, po svoje prijazna, a neposredna in kritična, seveda pa po dvajsetih letih še vedno spontana in nepredvidljiva.
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
The Authentics (I)
Ljubitelji ska glasbe, pozor! Po dolgih letih se v Postojno vrača zamejska ska zasedba The Authentics. Kraški veseljaki, na čelu s karizmatičnim pevcem Andrejem Rismondom, bodo zapihali predvsem na dušo ljubiteljev 'oldschool' skaja, ki mu spretno dodajo še malce rocksteadyja, swinga, na trenutke celo kanček bluesa. Ska po kraško, skratka. The Authentics so pred leti že navduševali tudi obiskovalce koncertov po Sloveniji, nato pa inštrumente za nekaj let postavili v kot. Lani so se fantje po štirih letih znova zbrali in zagnali ska mašinerijo. Na prihajajočem koncertu bodo tako postregli z lastnimi pesmimi, ki so jih po dolgih desetih letih končno zbrali tudi na svežem albumu, pa tudi z nekaterimi priredbami bolj ali manj znanih hitov, otroških pesmi in še česa.

In ne pozabite: to ni glasba za poslušanje - to je glasba za ples!
 

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   17  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004