Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert Koko i mandovi, Kar češ brass b... 27. 8. 2008  
 
       
 
 
 
 
 
 
Koko & Mandovi
Vokalno instrumentalna zasedba Koko & Mandovi se je zbrala leta 2004, njeno jedro pa tvorijo člani z bogato preteklostjo na področju glasbenega ustvarjanja, saj njihove korenine izvirajo iz skupin kot so Šukar, Vali ... – če naštejemo le najbolj znane. Od svojega nastanka je skupina zabeležila že vrsto uspešnih nastopov po Sloveniji in na tujem (Narodni dom Maribor, KUD France Prešeren, festival Lent, Hit Koloseum Sarajevo in drugi).
Člane skupine Koko & Mandovi združuje predvsem ljubezen do romske etno glasbe, njihov repertoar pa je zelo pester, saj črpa iz različnih koncev Balkana, kjer se zadržujejo in živijo Romi. Pod tem vplivom so nastale tudi njihove avtorske skladbe, ki prepletajo romski melos z energijo rock'n'roll-a. Njihov prvenec z naslovom Kamipe, izdan v začetku leta 2007, prinaša vrhunski izbor sodobne in energične glasbe, ki je že prepričala vse obiskovalce njihovih nastopov – predstav, ki človeka ne pustijo ravnodušnega – preverjeno.
 

www...
 
     
     
Kar češ brass bend
Bend je nastal julija 1998, in sicer s prvim neuradnim sestankom v sobi 410, blok 6, v Rožni Dolini. Ime izvira iz preprostega dejstva, da so na začetku preigravali vse mogoče žanre glasbe. od Avsenikov prek tradicionalnih ciganskih skladb, glasbe iz risank, do priredb Metallice; torej - Kar Češ. Brass Bend pa je končnica, ki si jo nadene vsak pošten bend te zvrsti in pomeni, da je to zasedba z medeninastimi (brass-medenina po angleško) inštrumenti. Na začetku je bila postava sledeča: Marko Obid - tuba, Sebastjan Jermol - trobenta, Erik Jermol - trobenta, Tadej Bizjak - saksofon in Alen Bogataj - bobni. Čez štiri mesece se je bendu pridružila še Ana Mlakar na flavti. Po enem letu intenzivnih vaj so izvedli svoj prvi nastop ob otvoritvi kluba C.M.A.K., pred dijaškim domom v Cerknem. Leta 2001 je Ana zapustila bend, tako da so kratek čas ponovno nastopali v originalni postavi. Ker so čedalje bolj pogosto nastopali v ulični zasedbi, se je pojavila potreba po tolkalistu bas bobna, katerega vlogo je prevzel Matija Purgar. S prihodom tretjega tolkalista Primoža Podobnika, tubista Roka Šinkovca, trobentača Florjana, ter odhodom trobentača Erika Jermol v letu 2004, so Brassi dokončno izoblikovali svojo sedanjo postavo, ki jo v tem trenutku tvori osem članov. Letos mineva šest let od njihovega prvega nastopa, tako da imajo za sabo že čez osemdeset nastopov po celi Sloveniji, s katerimi so popestrili marsikateri žur, piknik, pa tudi kakšna poroka bi se našla vmes. V tem času so množico različnih zvrsti glasbe, ki jih izvajajo nekoliko oklestili tako, da trenutno iščejo inspiracijo predvsem v pouličnem jazzu New Orleansa, zimzelenih melodijah bivše širše domovine in destiliranih produktih iz domačega sadja.  

Muzika Muzika www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   11  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004