Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert: Hesus Attor (Hr), Klaus (Hr)... 27. 12. 2008  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Hesus Attor (Hr)
Skupina raziskuje vsa glasbena področja, od ambientalne glasbe, preko opere in španskih ljudskih pesmi, bluesa in elektronike, pomešano z matematičnim pristopom do metala. Njihova glasba na eni strani zveni divje in šokantno s hitrimi ritmičnimi menjavami, na drugi pa ironično in pogosto hudomušno. Skupina je letos je pred nedavnim dočakala izid svoje nove plošče Sonic Gastronomy Volume 1, ki je 15. septembra izšla za neodvisno domačo multižanrsko založbo Moonlee Records. Čeprav je to sicer že njihov četrti diskografski izdelek, gre nedvomno za njihov najzrelejši, predvsem pa najbolj ambiciozno zastavljen plošček v njihovem ustvarjalnem obdobju. V pristaniškem mestu Reki z bogato zgodovino urbane kulture, je gručica gurmanov domače kuhinje in zmeraj lačnih ust hitre prehrane izbruhnila nadrealistični stvor. Oborožen s stripi in grozljivkami v žepu, polnimi ušesi tečne, mračne in hitre glasbe, se je brezkompromisno lotil premetavanja in maličenja žanrov in podžanrov, ter nam postregel s predstavo parodije, šizofrenije in absurda.
Hesus Attor z negacijo tradicije, z absurdom in destrukcijo, z osmišljenim dadaističnim konceptom matematično natančnega trdega anti-miksa glasbenih žanrov in podžanrov skače iz okvirjev in zagotavlja avantgardistično klaustrofobijo!
Hesus Attor je prav tako neukrotljiv kot je bil nekoč Mr. Bungle in kot je Mike Patton z vsemi svojimi različicami in odkloni še danes. Ni ga strah srečanja z japonskimi demoni, Boredoms in Ruins. Z njimi se spogleduje kot se je John Zorn v vrlih letih Naked City . Hesus Attor ne skrivajo svojih vzorov, svojega metalskega in hardkorovskega porekla, a nanj pogostokrat pogledajo skozi lupo ironije in satire. Nihče jim ni svet. Vse požrejo, prebavijo in izvržejo. Dober tek!

 

Muzika Muzika myspace...
 
     
     
Klaus
Klaus je nova svetla točka reškega undergrounda. Z različico elektro noise punk novovalovskega rocka, ki črpa iz zapuščine prvoborcev tipa Einsturzende Neubauten, Big Black ali rudimentarnih del PJ Harvey, orje ledino novi generaciji bendov hrvaške scene. Njihova izraznost se ne skriva za klišeji, temveč v energičnem slogu udari čelno, kar je najbolje občutiti v živo. Surov zvok basa, kitare, tolkal in elektronskih semplov se v poslušalčevo zavest zareže globoko in nepozabno.
Brezkompromisna, ostra, malone uporniška besedila sarkastično obdelajo utesnjenost slehernika v današnjem, ne prav prijaznem svetu. Kljub low-fi produkciji in zapacanemu zvoku je glasbena sporočilnost Klaus iskrena in prodorna.
Klaus je projekt idejne vodje, basistke in pevke Nore. Pred tem je bila del skupine, ki je pretežno raziskovala in eksperimentirala z elektrokitarskim noisom. Vsi studijski posnetki Klaus so nastali kot one-(wo)man band, v živih nastopih pa Klaus nastopa kot trio. Od prvih nastopov tria aprila 2007 v domovini in okolici Klaus že žanje hvalospeve. Med drugim se lahko pohvali z izvrstnimi nastopi na festivalih RiRock (Reka), Exit (Novi Sad), Viva la Pola (Pulj), PitchWise (Sarajevo), klubih Kset (Zagreb) in Discordia (Reka).
Vir: Napovednik.com, Društvo Mesto žensk
 

Muzika Muzika myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   9  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004