Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert Happy Ol'McWeasel... 18. 4. 2015  
       
 
Happy Ol' McWeasel so energičen folk-punk-rock bend. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in... vržeš vžigalico.

Skupina na tokratnem koncertu ponosno predstavlja svoj novi album "HEARD YA SAY!" ki je nastajal v obdobju med letoma 2014 in 2015. Album je logično nadaljevanje prvenca "No Offence", po drugi strani pa odkrivanje novih voda, ki peljejo čez divje čeri vse do sedaj neznanih svetov. Besedila odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč in da smo skupaj močnejši, bodisi za šankom ali v boju za boljši jutri.
Snemanje albuma je potekalo v studiju Epix Productions, za mastering pa je ponovno poskrbel nihče drug kot Mika Jussila (Apocalyptica, Nightwish, HIM) v legendarnem finskem studiju Finnvox.

Pesem "AWAY" je aktualni single, ki ga skupina predstavlja v sklopu promocije novega albuma.

Nastanek skupine sega v leto 2007, ko se Gregor Jančič in Primož Zajšek odločita, da nadaljujeta svojo glasbeno pot in priložnostno za St. Patricks day slovenski publiki ponudita nekaj drugačnega.
 
Po dveh odlično sprejetih singlih Irish Rover in Hairy Grizzly Leta 2012 skupina izda visoko pričakovani debutni album z naslovom "NO OFFENCE", ki predstavlja zaključeno celoto nekega obdobja v katerem se je band znašel po drugi strani pa nakazuje na novejše, še bolj samosvoje smernice. V besedilih je zaznati veliko mero socialnega čuta in družbene kritike, ne pozabi pa se na igrivo, veselo in nemalokrat sarkastično podajanje besed. Happy Ol' McWeasel ohranjajo tradicionalni keltski melos, ki je aranžiran v visokooktanskem in iskrenem uličnem punk-rocku. Album NO OFFENCE je bil tako v Sloveniji kot tudi drugje po svetu odlično sprejet, posledično pa izbran kot eden izmed top albumov leta v najrazličnejših revijah, blogih in fanzinih (Ox Fanzine, The Punk Site, Outspoken Magazine, RockKultur Mag, The Playlist, Grinning Beggar, Paddy Rock, itd).
 
Skupina do leta 2014 preigra bolj kot ne celo Slovenijo in osvoji marsikateri evropski oder ter se poda na evropsko turnejo.  2014 vsekakor predstavlja prelomnico in nove izive saj se za skupino pričnejo intenzivno odpirati tuji trgi, tako v letu 2014 Happy Ol' McWeasel podpišejo pogodbo z japonsko založbo Uncle Owen / Hats Unlimited Ltd., ki lansira album No Offence na police glasbene trgovinske verige Tower Records po Japonski.
 
Trdo delo skupine v letu 2014 ponovno obrodi sadove, ko pesem DANNY BOY pristane kot soundtrack v CBS-ovi ameriški TV seriji THE CRAZY ONES, kjer glavne vloge pripadajo filmskemu zvezdniku Robinu Williamsu, Sarah Michelle Gellar in Jamesu Wolku.


 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004