Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert Emkej, Slon in sadež, Lollobrigi... 30. 8. 2013  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lollobrigida (Hr)
Lollobrigida je skupina, ki je zrasla iz dueta, katere idejna vodja je Ida Prester, polnokrvna zvezda na hrvaški medijski sceni. Pametna, seksi, pronicljiva, lucidna, zabavna, kreativna. Ida Prester je danes znana tudi kot voditeljica na televiziji, javnih prireditvah in radiu. Znana je po svojem strupenem in iskrenem jeziku. A preden je postala vse to, je bila zgolj punca iz projekta Lollobrigida.
Piše se leto 2005. Lollobrigida z velikimi koraki stopi na hrvaško glasbeno sceno z debitantskim albumom „Cartoon Explosion“ in dvema hitoma „Party“ ter „Bubblegum Boy“. Tri leta kasneje izide njihov drugi album „Lollobrigida Inc.“. Če je za prvo obdobje značilno, da se je Ida Prester preizkušala v duetu, kot “sam svoj karaoke show” ali kot je sama dejala “manekenke koje pjevaju”, je z obdobjem „Lollobrigida Inc.“ začela polniti klube po celotni bivši državi s pravim bendom. Takrat s pravo super zasedbo, saj se za njen hrbet postavijo člani skupin Pips, Chips & Videoclips (Šinec), Sphericube (David Halb), Psycho-Path (Jernej Šavel) ter synth freak Kleemar. Aprila 2009 se skupini pridruži Petra Cigoj kot druga pevka.
Istega leta so Lollobrigida v Berlinu iz rok legendarnega Bajage prejeli nagrado MTV kot najboljši regional act oz. “Best Adria Act 2009”. Po zaslugi treh Prekmurcev je nagrada romala tudi v Slovenijo.
Danes za zvoki Lollobrigida nori cela bivša Juga. Razprodani koncerti v Srbiji so nekaj povsem običajnega, nekateri slovenski klubi (Kino Šiška, MIKK) jih nosijo na rokah. Z Lollobrigido je norelo na tisoče ljudi na Szigetu 2008 in na Exitu 2008, 2009, 2010, 2012, beograjskem Beer Festu, Warriors dance Festivalu 2012, skopskem Pivolendu, Terraneu 2011, Nisomnii, Trenchtownu 2010, ŠLF 2011, v letu 2012 so svojo pozicijo utrdili tudi na slovenskem koncertnem prostoru in postali prava koncertna zanimivost.
Lollobrigida so težko pričakovani novi album »Pilula« in pester spekter zabavnih ter plesnih hitov iz vseh obdobij delovanja več kot uspešno predstavili zgodaj v letu 2012 na uradni promociji v zagrebški Tvornici kulture in ljubljanskem Kino Šiška. Odlično razpoložena in kot običajno za priložnosti primerno scenografsko usklajena hrvaško-slovenska naveza je na najboljši način napovedala, da se leto pričenja s plesnimi ritmi in da bo leto 2012 v znaku zabavnega, preprostega, a vsebinsko angažiranega in aktualnega disko-kompjuter-pop punka!
Lollobrigida je kot naročena za vse ljubitelje punka, diska in electro clash/trash glasbe Ladyhawke, Denis&Denis, Videosex, Sigue Sigue Sputnik, New Order, Erasure, Bananarama, Electric Six, New Young Pony Club, The Faint, Bloodgroup in še bi lahko naštevali.  Sploh pa so Lollobrigida kot naročeni za vse tiste, ki si ne upajo koketirati z alternativo. Še veliko bolj pa za vse tiste, ki si ne upajo javno koketirati s pop glasbo.
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
Slon in sadež
Slon in Sadež rokenrol orkester že leta razveseljuje občinstvo s poskusi muziciranja in odločno predolgimi besedili. Brkata fantiča in muzikalni prijatelji bodo po dolgem času (nekateri pravijo, da ne dovolj dolgem) spet nastopili na skoraj novih ploščicah postojnskega glavnega trga, kjer bodo igrali stare, nove in vmesne hite, pa tudi svoje lastne skladbe in morda celo nogomet. Ob spektakularni scenografiji, lajtšovu z enim reflektorjem in ozvočenjem, ki lovi tretji program Radia Slovenija, vas bodo tako razveseljevali in občasno žalostili dolgo v noč. Vabljeni.  

www...
 
     
     
Emkej
Marko Kocjan – Emkej, član skupine Tekochee Kru, je že malih nog začel svoje glasbeno popotovanje. Očeta je opazoval kot člana legendarne skupine Pepel in kri, strica pa v Lačnem Francu. Doma tako nikoli ni manjkalo vinilk in kaset s hudo glabo od jazza, soula, reggaeja, …

Pri 15-ih je Emkej tudi sam prijel za mikrofon ter s sošolcema Jernejem Makucem – Katom in Darijem Kranjcem – Snikijem ustanovil rap skupino B-Squad. Takrat je v Mariboru še vedno vladal legendarni duo Dandrough, ki velja za utemeljitelja štajerskega rapa, nastajala pa je tudi skupina Tekochee Kru, katero so sestavljali leto dni starejši kolegi. Prav z njimi so B-Squadovci na radiu Marš najprej začeli soustvarjati radijsko oddajo Hip Hop Baza, kmalu pa se tudi združili v eno rap skupino. Soglasno so se odločili za ohranitev imena starejših kolegov, pa ne zato, ker so bili starejši, ampak, ker je zvenelo bolj kul.

Po treh albumih in številnih skupnih nastopih po vsej Sloveniji so študijske in službene obveznosti Tekoče razselile po različnih krajih, zato je aktivno in kontinuirano delovanje Tekočega Kruja bilo onemogočeno. Emkej, ki je sicer že ustvaril nekaj solo izdelkov, se je odločil, da kljub uspešnemu sodelovanju v skupini, aktivno zažene solo glasbeno mašino.

Čez nekaj časa je izdal prvenec »Šmorn«, ki ga je trdno zasidral med najprepoznavnejšimi MC-ji našega prostora, singel “Šmorn” je pristal na 1. mestu MTV-jeve lestvice, »Šmorn remix«, na katerem so se znašli rap predstavniki več slovenskih mest (Zlatko, Doša, Mirko, Mrigo, Ghet , Mito in seveda producent Šuljo) pa je bil v letu 2011 največkrat snet komad s spletne strani www.mtvadria.com.

Po dveh letih nastopanja po Sloveniji in Hrvaški je Emkej ustvaril svojo drugo solo ploščo, tokrat v sodelovanju s primorskim producentom JK Soulom. Rdeča nit albuma je boj med dobrim in zlim, postavlja pa se vprašanje, kako v današnji razvrednoteni družbi ostati pošten. Emkej namreč poudarja, da ljudje danes svoja slaba dejanja opravičujejo na način: »Kaj je, znašo sn se!« in ravno zato je album dobil naslov »Znajdi se«.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   10  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004