Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Drago Mislej Mef & NOB, Lokomot... 27. 8. 2010  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Lokomotiv (Be)
Lokomotiv je mobilna poulična skupina dvajsetih entuziastišnih bobnarjev iz Belgije. Na njihov glasbeni izraz vplivajo poleg drum'n'bass-a, funka, maracatua in Moroccan tudi 12/8 reggae / samba ritmi. Z doma izdelanimi inštrumenti ustvarjajo svojevrstno glasbo, nastop pa popestrijo z vizualno izdelano podobo - hoduljami, originalnimi kostumi in koreografijo.
 

Muzika Muzika myspace...
 
     
     
Mef & NOB
Mef in Narodno osvobodilni bend v najboljših letih predstavljajo tretji album z naslovom Najboljša leta, katerega snemanje končujejo prav zdaj v studiu Hendrix Radia Koper in bo izšel jeseni. Album in njihov nastop prinaša 11 novih skladb med katerimi sta že znani: Ljubezen je v zraku in postojnska Za zmeraj, poleg teh pa se obeta še nekaj uspešnic, kot je naslovna Najboljša leta, pa pesem o nesrečnem junaku vsake generacije Znal je bit jezen, zabavna Šoferska in avtobiografska pesem z naslovom Luzer. Mesec dni pred nastopom še ni jasno kolikšna zasedba bo prišla na Zmaja, Mef pa omenja možnosti od 2 - 6 članov skupine. Odvisno od tega, kdo bo imel takrat čas. Vsekakor pa ne bodo umanjkale znane pesmi iz prvih dveh albumov, od Zdravice in Gine do Jaz sem sanjal da sem mlad. Pa še kakšna taborniška in španska revolucionarna bo padla zraven, toliko da se ve, kdo kam paše.
 

myspace... www...
 
     
     
Eva Hren & Sladcore
Čeprav sta imeni skupine in solistke ločeni, so Eva Hren in Sladcore (Blaž Grm, Marko Gregorič in Marko Boh) pravzaprav izredno enoten in kompakten kolektiv, praktično familija in komuna, sindikat in bratovščina. V tej zasedbi so začeli ustvarjati pred dobrimi dvemi leti. Čeprav žanrsko odprti, se zaenkrat dotikajo le slovenskega ljudskega glasbenega izročila. Žanrska raznolikost je ena izmed ključnih značilnosti njihovega dosedanjega opusa znotraj okvirja ljudske glasbe, saj je vsak od članov je že dlje časa prisoten v slovenskem glasbenem prostoru in ima za sabo veliko uspešnih projektov raznih barv, vonjev in velikosti. Eva Hren & Sladcore na pretanjen, minimalističen, obenem pa nadvse igriv, duhovit, prešeren, izviren in sodoben način izvajajo slovenske ljudske pesmi. Predelane pesmi so sveže, mehke, voljne, lepše kot kdajkoli in neznansko zabavne.
Eva in fantje so maja gostovali na slovitem 30. Shetlandskem folk festivalu na Shetlandskih otokih. Vrnili so se polni svežih idej in načrtov. V pripravi je tudi nova zgoščenka!
 

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   5  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004