Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert Dežurni krivci in Hexenbrutal... 4. 4. 2008  
       
 
Dežurni krivci
31.10.2007 je izšla tretja plošča prleških gruntrockerjev Dežurnih krivcev z naslovom STRUP.
Trinajst novih pesmi je bilo posnetih v sodelovanju z avstrijskim producentom Hannesom Jaecklom, v studiih UTT Klagenfurt / Austria in Tricom-Music Home / Cologne.
Dežurni krivci so kot na prejšnjih albumih brezkompromisni glasbeno in s besedili, tokrat je nekaj pesmi posnetih v angleščini in nekaj v slovenščini. Na plošči je tudi uglasbitev pesmi rojaka Dežurnih krivcev iz Svetega Jurija ob Ščavnici, Edvarda Kocbeka.
Te dni se bo na zaslonih slovenskih televizij začel predvajati videospot za pesem z naslovom Wanna Kill.To je že četrti spot Džurnih krivcev in je delo prav tako prleškega filmarja in umetnika Vitomira Kaučiča.
 

youtube... myspace... www...
 
     
     
Hexenbrutal
Začetki začeti nekje pred 4 leti - leta 2004 v beltinški Ambasadi. Prvo kot trio: Iztok - bobni; Matej - đuno in Peter - vokal. Člani takrat igrajo skupaj še v Plüg-u. Najprej vse skupaj zveni kot impro nojz eksperiment, amapak bend hitro postane duo, nabavijo se novi "geđeti", glasba se spremeni, dela se več na strukturi, zvok je metalen, težki, sestavljen na momente iz naključnega hrupa. Hexenbrutal začneta tudi koncertirati. V vlogi tretjega člana se pojavita še Janez - elektronika (edini koncert v tej postavi samo na Koncertnem maratonu (RŠ, 2005)) in Igor - kitara. Bend naredi soliden repertuar in kot trio odigra v okviru Klubskega maratona RŠ 2006 sedem špilov po Sloveniji, nato pa se spet prelevi v duo.
Dr. Hexen in Mr. Brutal se odločita, da je v dvoje dovolj in po načelu "du-it-jor-self" tako zabredeta v bolj hardcore, plesno, težko, aritmično nojzirano varjanto svoje glasbe. Dvakrat igrata na God bless this mess festivalu v Beltincih in Ljubljani, nato pa še povrh najdeta idealen plac za vaje, kar vpliva na njuno ustvarjalnost in produkcijo.
Bend še na nobenem koncertu ni imel iste tehnične postavitve, nojz igračke se menjavajo redno. Določeni stvari oz. material se odigra / izvede samo enkrat v živo, dosti pa se tudi posamezni deli kombinirajo in sestavljajo glede na različne koncepte in odločitve članov. Tako lahko koncerti zvenijo zelo različno in v različnih manirah (poskočno / težko / žganje). Hexenbrutal je v digitalno poslušljivi obliki dostopen še zaenkrat samo na http://www.myspace.com/hexenbrutal in na kompilaciji Klubskega maratona 06 (2 komada).
 

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:   Dogodek še ni ocenjen.  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004