Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Koncert Dance Mamblita in Bržjast... 1. 12. 2007  
Koncert ob promociji prvenca.  
 
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Dance Mamblita
Izid plošče Dance Mamblita pomeni prijetno presenečenje, saj gre za zasedbo, ki je bila do tega trenutka praktično povsem neznana. Edina priložnost za seznanitev z Dance Mamblito je bila na katerem izmed koncertov na Obali in v njeni širši okolici. Oziroma na letošnjih festivalih Trnje in Krawal, kjer je Dance Mamblita prvič nastopila pred občinstvom iz cele Slovenije. Dvojec, ki ga sestavljata avtor glasbe, basist in pevec Andrej Šik ter bobnar Boris Beštjak, je že pred sedanjim projektom igral skupaj v bendu Valter brani Sarajevo, po razpadu tega benda pred leti, pa sta odšla vsak svojo glasbeno pot, dokler se nista pred kratkim bolj kot ne po naključju, odločila za ponovno sodelovanje.
Le tega sta se lotila z izrazito minimalnimi sredstvi. Ob nekaj zvočnih efektih ki se sem ter tja prebijejo do poslušalca, je edino »razkošje«, ki si ga privoščita Dance Mamblita, distorzija na bas kitari. Kljub skromnim sredstvom, Dance Mamblita z njimi dosežeta maksimalen izkupiček. In to iz več razlogov. Prvi razlog so gotovo odlične skladbe kot take. Z besedili, ki so večji del pisana v drugi osebi, s čimer se Dance Mamblita izogne klišejski prvoosebni izpovedi, kot tudi tretjeosebnem pridigarstvu. Plošča tako deluje ne-preveč-ambiciozno, da ne rečem ležerno, pač v skladu z, vsaj meni simpatičnim, načelom »Take it or leave it«.
Poleg tega gre omeniti izjemno energično in uigrano izvedo. Da pa ne bo kdo dobil napačnega vtisa naj povemo da pri Dance Mambliti ne gre za nobeno nenadkriljivo, tehnično do potankosti izpiljeno muziciranje, ki bi svoj smisel videlo v igranju kot takem, temveč v osnovi za surov in udaren hard- ali post-core v stilu kakšnih NoMeansNo ali pa recimo domačih Anonimus.
 

www...
 
     
     
Bržjast
Bržjast je nastala in začela delovati leta 2001 iz odkruškov bendov Kislu Grozdje in Dead End. V začetni postavi (Martin, Tadej in Linč) so nastopili prvič na festivalu v Trnju leta 2003. Z odhodom Linča dobro leto kasneje je skupina s prenovljeno glasbo in obogatena z novo silo na kitari (Tan, bivši bobnar sežanskega punk benda Krimiči) začela nastopati po Sloveniji.
Avgusta 2005 so v MC Podlaga v Sežani s tamkajšnjo opremo (z dvema mikrofonoma!) kar sami posneli demonstrativni album dvanajstih pesmi "BRŽ". S temi posnetki so bili sprejeti na Klubski maraton Radia Študent in oktobra 2006 nastopali po Sloveniji v tem okviru.
 

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 šilc 5. 12. 2007 ob 23.00 
dej k nisi dau tadbest fotke gor
 
 
 andrej 3. 12. 2007 ob 0.27 
Samo,svaka čast super klub imate in sta verjetno z Izetom gonilna sila in v bistvu legende v undrgroundu.Ima nas još!
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004