Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Brest feat. Vesna Zornik... 29. 8. 2018  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brest
Brest je nov super projekt, ki je mešanica pop/rock/jazz/blues/alter/indie/etno glasbe ;)

Zasedba Brest je 21. marca 2017, na prvi pomladanski dan in svetovni dan poezije, izdala svoj prvenec Nemi film. Na isti dan je tudi premierno v celoti predstavila plošček na legendarni oddaji Jureta Longyke, Izštekani na Val202.

Zasedba je res fantastična:
Vesna Zornik - vokal (sicer članica zasedbe Katalena in že vrsto let ena najboljših vokalistk v Sloveniji)
Samo Šalamon - kitara (po mnenju revije Guitar Player iz ZDA eden 10 najboljših kitaristov na svetu in kitarist, katerega prvenec Ornethology je bil uvrščen med 1001 najboljših jazz albumov v zgodovini jazz glasbe)
Samo Pečar - el. bas (eden top basistov v Sloveniji, član zasedb Bro, Siti hlapci...)
Bojan Krhlanko - bobni (eden naj bobnarjev v Sloveniji, član zasedb Laibach, Pero Lovšin Bend, The Stroj...)

Na albumu Nemi film so prisotni številni glasbeni gostje - Boštjan Gombač (klarinet in trobenta), Daniel Marinič (harmonika), Samo Pečar (bas), Andrej Hrvatin (tolkala), Miloš Bogataj (lapsteel kitara) in Špela Huzjak (violina). Album je žanrsko izjemno širok, saj obsega vse od funka (Sama v mestu), bluza (Bluz), umirjenih balad 'americana' sloga (Slike v očeh), rock momentov (Črni vran), drum'n'bassa (Zvezde so gorele), bossa nove (Drobne stvari) in še kaj bi se našlo.

Avtor glasbe je kitarist in skladatelj Samo Šalamon, besedila piše ena najboljših slovenskih pesnic mlajše generacije, Kristina Kočan.

 

www...
 
     
     
Vesna Zornik
Že kot štiriletna deklica je zaslovela v reklami za Čokolešnik. Z očetom je hodila v gore in prepevala ljudske pesmi. Končala je srednjo oblikovalsko šolo v Ljubljani. Vzporedno se je učila igrati na flavto in kitaro.
Pri šestih letih se je učila jadranja in v tem športu intenzivno trenirala in tekmovala dve desetletji. Njen šport je bil še curling in v tej disciplini je leta 2010 postala državna prvakinja.
Vesna je medijsko zaslovela kot glavna vokalistka skupine Katalena. Kot interpretinja aranžmajev mnogih ljudskih pesmi je nase opozorila z veliko prepoznavnostjo glasu (npr. v skladbi Da gora ta Skarbinina). V letu 2010 je posnela prvo samostojno ploščo v slogu argentinskega tanga z naslovom TangoApasionada. Njen glas je idealen za milonge, kakršno je imela v Goriških Brdih. Uspešnost petja in nastopanja je potrdila tudi z nastopi na televizijskih šovih.
 

www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004