Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Koncert: Bernays Propaganda (Mak), Mazoo... 10. 10. 2009  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za nevarne anarhiste, ateiste, feministe, teroriste. Edini greh kitarista Vaska Atanasoskega, bobnarja Džana Kuca, basista Saša Pavlovića in pevke Kristine Gorovske je, da protestirajo proti posledicam, ki jih je pustil za sabo nečak Sigmunda Freuda in eden vplivnejših Američanov v dvajsetem stoletju. Bernays je izumitelj najškodljivejšega orožja med orožji, ki potuhnjeno ubija brez bolečine, ki namensko podžiga sovraštvo, ki nezavedno vodi človeštvo v popolno razdejanje in raztelešenje. Manipuliranje, nadziranje, zavajanje in seciranje množic in vseh živih bitij se gnusi in jezi Bernays Propagando, zato nas pozivajo na angažiran ples!

Prazačetki tega makedonskega tima segajo globoko v trdo jedro DIY hardkorovskega podzemlja. Vasko in Džano sta bila do lani preaktivna v danes že kultnih HC trasherjih FxPxOx, pa tudi sicer se lahko četverica pohvali s sodelovanjem v številnih skupinah (Suns, SmartXBomb, This Home Is Prepared, Demoncrats, Choice of My Own, Backstab Warning, Boombyx, New Police State, Treta smena, tk.sk). Če je morda za koga menjava prestave v bolj optimistično, plesno in predvsem groovy vožnjo prehud kulturni šok, naj ne pozabi, da nikoli negativno nastrojeni in dolgoletni punk core underground dance aktivist Vasko med številnimi aktivizmi veselo nori v na elektro-ples mahnjeni PMG Kolektiv, ki je osvojil balkansko indierock podtalje z alter-uspešnico Manekenki. Vse naštete skupine smo slučajno omenili, saj so Bernays Propaganda simbolični križanec omenjenih - zgodovina, pač!

Ostra družbeno-socialno angažirana besedila niso dvolična in agitpropovsko direktna, ampak se subtilno izmikajo Bernaysevi šoli. Zvonki ženski glas se zareže globoko v uho. Skupaj z nabrito glasbo posreduje ideje. Civilnodružbeni angažma je dobro podmazan in pozitivno nabrit. Ples in politika. Glasba in drža. Zabava in boj. Kolektivizem in individualizem. Bernays Propaganda slavi postulate in atribute, ki so jih mnogi, premnogi aktualni preporoditelji postpunka in novega vala kar pozabili. V najboljši veri gojijo misli in držo večgeneracijske in že nekaj dekad dolge verige Gang Of Four, Slits, Fugazi, Submission Hold, !!!, Gossip, LCD Soundsystem. Na ples mahnjeni pfunk ne beži od stvarnosti, a tudi na status quo ne pristaja. Nočejo eskapistične zabave. Utopično, a iskreno se Bernays Propaganda borijo za in upajo na boljši svet.
 

Muzika myspace...
 
     
     
   
Plakat
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   4  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 štefuc pizdič 10. 10. 2009 ob 13.59 
toooooo.vse ok in prou.samu dejte nabavt kšno drugo bjrco kr od une tuš pive jmm drug dan drisko.banda!
 
 
 jurc 9. 10. 2009 ob 14.41 
vaskota za presidenta!
 
 
 anch 11. 9. 2009 ob 2.52 
o kako lepo!
 
 
 klara 10. 9. 2009 ob 13.55 
zakon
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004