Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Jazz koncert: Tomaž Nedoh s skupino, Kom... 26. 8. 2009  
       
 
 
 
 
 
Tomaž Nedoh
S predstavitvijo zgoščenke Bonaca bom avtor in akademski glasbenik ter profesor saksofona Tomaž Nedoh predstavil skladbe, ki so nastale v obdobju zadnjih petih let.
Skladbe spadajo v različne podzvrsti, ki niso komercialno usmerjene. Namen predstavitev zgoščenke je dvigovanje kvalitete in spodbujanje zavesti učenja instrumentov oziroma glasbe, kot tudi spodbujanje igranja na instrument oziroma ukvarjanje z glasbo v kakršnemkoli smislu. Za uglajeno, barvito in zanesljivo inštrumentalno spremljavo skrbi več profesionalnih slovenskih glasbenikov. Ker večina ljudi ob besedi saksofon najprej pomisli na altovski saksofon, ki je najbolj razpoznaven med saksofoni, želim s tem projektom izvajati skladbe poleg že omenjenega tudi s sopranskim saksofonom in le-tega približati in promovirati v širši javnosti.
 

Muzika Muzika
 
     
     
Kombo Zlatka Kaučiča
Kombo sestavljajo mladi glasbeniki iz vse Slovenije, učenci priznanega tolkalca, bobnarja, skladatelja in glasbenega pedagoga Zlatka Kaučiča. Šola in zasedba z imenom Kombo, ki deluje v okviru drustva Zvočni izviri, in v kateri se izobrazujejo mladi bobnarji, tolkalci, basisti, kitaristi in klaviaturist, deluje po posebnem programu. Kaućič ga je priredil posebej za svoje varovance, z glavnim namenom – ustvarjati glasbo zunaj klišejev sodobne popularne produkcije in na oder pripeljati spontanost, kreativnost in čistost glasbe. Intenzivni program zdruzuje tehniko, improvizacijo, igranje avtorske glasbe, usvajanje koncepta harmonije ter skupinsko delo v zasedbah Komba A in B. Glasba, ki nastaja, je kreativna glasba, ki teži k multidirekcionalnosti (zmožnosti obvladovanja vseh glasbenih jezikov). Če bi jo opredelili, bi jo lahko umestili v področje jazza in etna, z občasnimi glasbenimi vložki iz slovenskega tradicionalnega repertoarija.  

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   6  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004