Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Hip hop koncert: Valterap!, Kowa, Zonz, L... 24. 3. 2007  
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Valterap!
Starosta slovenske rap scene iz Solkana se je glasbeno začel udejstvovati na  začetku devetdesetih let pri crossover zasedbi PPFK. Kmalu se je, pod psevdonimom Cess-One, začel posvečati tudi grafitarstvu. Ta psevdonim je obdržal tudi na začetku njegove raperske kariere, ko je v sodelovanju s Kingom (Gorica) prispeval komad 1,2,3 za kompilacijo »5 Minutes Of Fame«, nakar si je vzdevek spremenil v »valterap!«. Leta 2002 se je udeležil Klubskega maratona radia Študent, ter v »domači peki« izdal ulični EP z naslovom »nekitakegakuvalter!«. Skladbo »U vetru« s tega EP-ja najdemo tudi na kasneje izdani kompilaciji »Hip hop kuhn’a«. Leta 2005 je v samozaložbi izdal uradni prvenec »malomatomanemona«, za katerega je sam izdelal približno polovico beatov. Poleg pisanja besedil in izdelave beatov se ukvarja tudi s freestyle-om. Velja za enega najboljših slovenskih fristajlerjev. Udeležil se je vseh dosedanjih »državnih prvenstev« in pomembnejših tekmovanj. Največ medijske pozornosti je bil deležen v finalu 8 Mile freestyle battla, ko je v podaljšku izgubil proti Trkaju (odločal je glas publike). Skupaj z njim, N’Tokom in Pižamo je tvoril legendarno freestyle zasedbo Rodbina Trgavšek.  

 
     
     
DJ Reister
Reister je mlad neuveljavljen DJ iz postojne. V njegovi zbirki plošč najdemo tako funk, disco, old-school hip hop kot novejše hip hop izdaje. Nastopa kot samostojen DJ in kot spremljava raznim MC-jem, za katere ustvarjatudi glasbene podlage.  

 
     
     
Kowa
Kova prihaja iz Zenice (BiH), zadnjih pet let študira v Ljubljani. Z rapom se resneje ukvarja od leta 2003. Tokrat se bo prvič predstavil širši javnosti. V besedilih opozarja na vedno večje uveljavljanje »turbo« idealov, klišejev in stereotipov v današnji družbi.  

www...
 
     
     
Lady B
Lady-B prihaja iz Vrhnike. Z rapom se ukvarja že 8 let. Kot freestylerka se je udeleževala enih izmed prvih hip hop eventov v klubih K4 in Tru-Bar. Sledilo je obdobje v katerem je delovala predvsem na slovenski elektronski glasbeni sceni. Kot vokalistka je, pod imenom „Miss Cosmic“ nastopala v Ambasadi Gavioli, SubSub-u na Design of Love ter drugod. Zadnje dve leti se zopet posveča hip hopu. Sodeluje s vrhniškem “crew”-jem “Bulletproof” in producentom Matejem Pethom. Po ulicah že kroži njen demo, trenutno pa zaključuje snemanje  uradnega prvenca. Na njem se bodo odražale njene dosedanje glasbene izkušnje, saj se bo hip hop prepletal z elektronskimi in ostalimi glasbenimi stili.  

 
     
     
Zonz
Zonz znan tudi pod imeni “07 Zonzini“ in „07z“. Prihaja iz Pivke. Je bivši član skupine Diabloshroomz. Kot njihov član je med drugim nastopal na festivalih Trnje in Zmaj’ma mlade ter na Metelkovi v Ljubljani. Zonz je hkrati soavtor prvega pivškega „gangsta“ filma naslovljenega „Same shit different day“. V zadnjem času se je povezal z DJ Reistrom, s katerim pripravlja ekskluziven DJ/MC set, posebej za to dogodek! Zonz na odru rad eksperimentira in preseneča tako svoje prijatelja kot neznance. Za vse obiskovalce pa je pripravil še prav posebno sporočilo: „Fuck all the non-believers!!!”.  

 
     
     
Jole / Savić / Brane
Jole, Savić in Brane živijo v Postojni. Za sabo imajo nekaj nastopov lokalnega značaja. Menijo, da njihov nastop pove vse, zato nima smisla zgubljati besed v naprej.  

 
     
     
   
Letak Plakat
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   17  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 G.F.P Clan 13. 10. 2007 ob 16.29 
Savić Jole in Brane so legende
 
 
 jelena 11. 10. 2007 ob 17.07 
jole je carrrrr
 
 
 girl_1991 31. 5. 2007 ob 15.19 
jole savič in brane so zAkon, žurko nardijo do bola ;)
 
 
 Neznan 15. 5. 2007 ob 21.23 
jole savic brane najbolji oni su cari
 
 
 Jole 28. 3. 2007 ob 16.01 
sss - jole ko jole eno ti ga na sliki, glavonja!
 
 
 EKSEM(PL) 27. 3. 2007 ob 5.01 
zakon zakon hehehe ;D ;D
 
 
 mc 25. 3. 2007 ob 11.15 
zonz je car!!!!
 
 
 SSS 23. 3. 2007 ob 16.35 
Kak je ta Jole;) ?
 
 
 Bojan 18. 3. 2007 ob 13.48 
KoWa je car!!!!
 
 
 andrej 7. 3. 2007 ob 6.51 
super bo!
 
 
 anonimousse 6. 3. 2007 ob 3.04 
več info. in muzke od Kowe na:
www.myspace.com/kowacrew
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004