Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Hip hop koncert: Ghet, MC Sunny Sun, Sand... 23. 2. 2013  
       
 
 
 
DJ Sony Walkman
Ko MC Sunny Sun spusti iz rok mikrofon, vzame v roke vinil in  presedla na dva gramofona se prelevi v DJ Sony Walkman-a. Je pristaš golden era oziroma boom-bap hip hopa s katerim nam bo postregel tudi tokrat.
 

 
     
     
Ghet
Ghet je svojo glasbeno pot pričel kot vsak drugi član velenjskega hip - hop gibanja, v družbi somišljenikov na velenjskih ulicah. Njegovi začetki segajo v leto 2001. Zanj prelomno leto pa je bilo 2008, ko se je pojavil na mixtapeu Radio Banga Vol.10 in hkrati začel producirati glasbene aranžmaje. V letu 2011 sta z Mrigom posnela enega boljših albumov slovenske rap scene - Mrigz 'n' Ghet Hitz. Od takrat je Ghet nepogrešljiv del
slovenskih rap in hip – hop odrov.
Po letih sodelovanja z različnimi slovenskimi reperji, je decembra 2012 pri neodvisni založbi Wudisban Records, izdal svoj solo prvenec in sicer mixtape »Ghetbangarap«. Ta vsebuje 14 skladb v stilu rapa iz 90tih let. Na njem pa gostujejo znana imena slovenske rap scene, kot npr. Sunny Sun, Emkej, Nemir, T-SET, Murat, DJ K'Pow itn. Mixtape je sproduciral Anže Metod Breskvar – BMD, član skupine T-SET.
 

myspace... www...
 
     
     
MC Sunny Sun
Mc Sunny Sun je član ekipe Balance Crew iz Rijeke, čeprav je večino mladost preživel v Ljubljani. Že več kot desetletje nastopa na hrvaških in slovenskih odrih. Njegova zgodba se je začela s poslušanjem kaset v walkmanu ter na fristajlerskih mikrofonskih eskapadah na najrazličnejših prizoriščih. Sunny je ljubitelj stare rap šole, običajno mu družbo za gramofoni mu dela Dj K’Pow (RDYO Dj's), s katerim predstavljata klasično DJ-MC rap formo, ki je zaznamovala 90-ta leta hiphopa.
Po nekaj letih ustvarjanja je pri neodvisni založbi Wudisban Records izdal svoj predstavitveni "mixtape" izdelek. Uradno ga je predstavil 25. maja 2012 v Gali Hali, kjer so mu družbo delali standardni sopotniki – DJ K'Pow, Ghet, Murat, Kowa idr. Na mixtape-u je 13 med sabo povezanih, a hkrati dovlj različnih komadov. Vse pa zaznamuje stil rapa iz 90-ih let. Sunnyjev pristop h komadom je edinstven in idejno svež pa naj pod njegovim vokalom pluje beat ali ga spremlja »le« beatbox.

 

youtube... myspace... www...
 
     
     
Sandi mvp
Sandi mvp: Je Doma iz Prestranka. Začetke svoje glasbene poti je preživel v Postojnskem hip hop kolektivu Armagedon tim. Po letih udejstvovanja bodisi v okviru kolektiva ali kot samostojni izvajalec, je decembra 2012 izdal svoj kratkometražni prvenec z naslovom "mixtejp". Na katerem je moči združil s Postojnskim ritem-kovačem Loopzilo.  

myspace... www...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   5  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
 Ludvik s Palčja 13. 2. 2013 ob 16.45 
Svaka čast! Čim več
tega !!
 
 
 bogdan 25. 1. 2013 ob 23.59 
zakaj je walkman v narekovajih?
 
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004