Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 >>Festival v Trnju... 5. 7. 2008  
 
       
 
Not Yet
Punk Rock trio Not Yet! so dejavni od leta 1999, med njihovimi večjimi nastopi pa velja omeniti udeležbo na festivalu No Border Jam ter vlogo predskupine na koncertu Kud Idijotov v Desklah. Po nekaj letih premora se je trojka znova zagnala in začela svoj pohod po underground prizoriščih, od festivala Rad bi bil normalen do koncertov v klubih, kot sta cerkljanski C.M.A.K. in tolminski MINK ter v Čadrgu, kjer so se pod okriljem Čadrg records znašli tudi na kompilaciji Rural underground.  

myspace...
 
     
     
We Can't Sleep at Night
Igrivi novi val. Ena vidnejših zgodb o mladostni zagnanosti in odrski vztrajnosti. Udeleženci Klubskega maratona Radia Študent so nazaj. Zvočno med Beach Boysi in Franz Ferdinandi. Na steroidih.  

myspace... www...
 
     
     
Psycho-path
Oster in brezkompromisen, a vedno dovolj melodičen kitarski "stoner" rock so s štirimi izdajami in šestimi spoti glasno ponesli onstran slovenskih meja. Nastopili so tudi na Bizarre festivalu v Nemčiji (glavni oder, 40.000 ljudi), imeli so koncertno turnejo po Skandinaviji, Italiji in Nemčiji ter večkrat po osrednji Evropi. Med drugim so igrali tudi kot predskupina Girls Against Boys (evropska klubska turneja) in Queens of The Stone Age (Križanke, LJ). Pri nas so pobrali vrsto glasbenih nagrad in priznanj. Izdaja "Desinvoltura" (distribucija Southern Records) je tako rekoč naprodaj po celem svetu, saj je album izšel tudi v ZDA. Jeseni so bili na evropski turneji in prvič koncertirali tudi v Angliji, kamor so se kmalu zatem tudi ponovno vrnili. P-P si zasluženo utirajo svoje mesto med najbolj atraktivnimi evropskimi rock skupinami.  

myspace...
 
     
     
Marinada (Hr)
Marinada je nastala leta 2003 na Reki. Od leta 2006 naprej zasedba deluje kot duet glasbenikov Roberta Mrlaka in Marina Alvira. V tem obdobju glasbo zaznamujejo predvsem sintesajzerji in vokali, njihov zvok pa temelji predvsem na elektroniki. Leta 2007 se jima pridružita Marko Čavrak (kot del glasbene zasedbe) in Morana Komljenovič (ki skrbi za videowall). V tej postavi zasedba pri oblikovanju zvoka uporablja vokale, akustično kitaro, tolkala, PC/human beatbox, rezultat vsega pa je zmes akustike in elektronike. Končni zvok zasedbe tako označujejo enostavnost, melodičnost in senzibilnost.
 

myspace... www...
 
     
     
Be Creep
Psihadelična in garažna rock zasedba BE CREEP igra poldrugo leto. Prihaja iz Ljubljane, čeprav so ji bližji zvoki iz drugih krajev: njeni člani Uroš (kitara, glas – igra tudi v The Real Things), Linč (bobni, glas – Kraški solisti, Kramfid, prva zasedba Bržjasti...), Janez (kitara) in članica Nina (bas) poznajo glasbene svetove Melvinsov, Sonic Youth, Jesus Lizard in Arab on Radar, pa tudi planet Captaina Beefhearta jim ni tuj.  

myspace...
 
     
     
Tadej Vesenjak
Tadej Vesenjak je prleški kantavtor iz Velike Nedelje. Večkratni nagrajenec kantavtorskega festivala v Rušah. Po mnenju mnogih je Tadej eden najboljših slovenskih kantavtorjev ta čas.  

myspace...
 
     
     
Black Other
Black Other instantno komponira in se uvrsča med hedonistični glasbeni primitivizem. idejno se nahaja nekje med prvim in drugim valom black metala, se utaplja v disonanci, tone v lastnem drone-u in hlasta za nu gaze-om. duet za svoje zvočne kreacije uporablja kitaro in bobne.  

 
     
     
Stekli psi
Murskosoboško rap skupino STEKLI PSI sta ustanovila Big Poppa in Don Dula, ki sta prej svoje rime brusila v kolektivih Underground Elita in Nepridiprava ter se tako uveljavljala na lokalnem in tudi širšem področju,  predvsem opazna je bila njihova povezanost/navezanost na štajerski del rap scene, ki se je kazala v njihovi nrezkompromisni underground drži in odnosu do same hip hop kulture v njenem samem bistvu. Stekli Psi so se takoj po nastanku ekspresno zavihteli na prestol maloštevilne prekmurske rap scene. Predlani je prišlo do spontane ustanovitve spremljevalne skupine, sestavljene iz članov Bleed On, Kweefpossum in Psycho-Path, ki jamčijo prekopotrebno originalnost v morju žanrske raznolikosti podlag. Projekt je bil najbolj opazen/viden na letošnji mokri proslavi ob priključitvi Slovenije k Prekmurju ;).  

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   1  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004