Mladinski center Postojna
 
   
Domov
 
Koncerti
Razstave
Otročarije
Teater
(m)učilnica
kino
off
 
Vtisi
    Kar_je_bilo  
   
 Festival v Trnju... 4. 7. 2008  
       
 
Superhiks (Mak)
Makedonski ska-punk z reggae, latino in balkanskimi vplivi.  

myspace... www...
 
     
     
The Lift
The Lift je prvenstveno dobri dve leti obstajajoči kitara in boben duo iz Krškega, ki pa ga je pred kratkim dopolnil še klaviaturist. The Lift igrata oziroma igrajo skrajno energičen in fizično udaren ter hkrati melodično privlačen trdi pank rock s primesmi nojz rocka in grunga, mestoma pa zaradi svoje nebrzdanosti spomnijo celo na kakšne Lightning Bolt. Popoidnost alter rocka devetdesetih oklestijo in spreobrnejo v svojstven in nabrit, polnokrven ter elementaren rockovski zanos. Ni jim škoda strun, palčk in glasilk, ampak se prepustijo navalu energije, emocij in navdiha ter ob tem vzklikajo: "Viva la trash pop".  

myspace...
 
     
     
Hiram
Death thrash metal bend iz Kopra.
 

myspace...
 
     
     
Žižolath
Thrash metal bend iz Kopra.
 

www...
 
     
     
Pridigarji
Začetki skupine Pridigarji segajo v leto 1988. Prvi pridigarski nosilec zvoka malo vinilno ploščo 7" z naslovom Zadnji odcep za Paleozoik je leta 1989 izdala underground založba Front rock. V začetku devetdesetih so Pridigarji sopotniki revolucionarnih protestnih koncertov in ustanovitelji ormoškega rockovskega kluba Unterhund. Prisotni so na vseh prvih petih No Border Jam festivalih in kompilacijah. Leta 1995 objavijo svoj CD prvenec z naslovom Podvig z napako, pri (samo)založbi Ohoho Records. Plošček je doživel velik uspeh: "Zrelost Pridigarjev in učinek zabave ob silno neeskapističnih besedilih daje plošci Podvig z napako vse lastnosti dobre glasbe, dobre skupine, ki v devetdesetih predstavlja nadgradnjo tistega kar so nekoč počeli Skakafci in Lačni Franz. Naredili so odlično in zabavno ploščo zunaj vseh kategorij z obilico zdrave, neobremenjene energije in otipljivo pristnostjo svobodnega ustvarjalnega duha" piše takrat M.Ogrinc. Istega leta Pridigarji prejmejo nagrado Maršev gojzar, ki jo podeljuje radio MARŠ za najboljšo skupino leta po izboru poslušalcev in glasbenih kritikov. 1996 posnamejo nov CD plošcek Počasne preproge, kjer so glasbo, značilno samo zanje, dopolnili s humornimi in aktualnimi teksti in jo, v svojem značilnem humornem slogu, predstavili v vseh klubih in prireditvenih prostorih po Sloveniji in tujini. "Pridigarji so face. Z drugo ploščo v dveh letih so edini domači rock band s tako produktivnostjo. S kakovostjo svoje originalne glasbe ter z nenavadno bogatostjo in metaforično domiselnostjo besedil pa sodijo v sam vrh slovenske rockovske glasbe" tokrat piše G.Beranič. Spet jim je podeljen Maršev gojzar za najboljšo koncertno skupino. Leta 1997 je z nastopom na Novem rocku, kjer so bili Pridigarji glavni gost prireditve, sovpadla izdaja njihovega tretjega CD-ja z naslovom Na vrat na nož. Sledila je tretja nagrada Zlati petelin za najboljšo pesem alternativnega rocka. Pridigarji so vsa ta leta bili prisotni na mnogih kompilacijskih izdelkih, ki so izšli v Sloveniji ali pa v tujini ( No Border Jam 1,NBJ 2, NBJ 3, NBJ 4&5, Zgaga festival, Smeri razvoja, Unterhund Veselica, OX, PLASTIC BOMB itd.). Pridigarji so veliko koncertirali po Evropi (dve daljši turneji: Slovenia Six pack in Idiotska tour), na Hrvaškem (Zagreb, festivali: FIJU BRIJU 1998, Pula, A&M festival 1996 in 1999 ), obiskala Beograd in igrala v KST-ju, ter se pojavila na dveh koncertnih prizoriščih v Makedonij (Skopje in Kumanovo). Skupina je v lastni produkciji posnela pet video spotov, naslovi zadnjih dveh ploščkov pa so Idioti v hali slavnih in Vse ali več.,. PRIDIGARJI so bend, ki ti ne pusti, da bi jih neprizadeto opazoval z vogala koncertne dvorane, ampak te s svojo prisotnostjo in adrenalinsko polnem nastopu spravi na plesišče, kjer ti napove dvoboj katerega zmagovalci so do sedaj vedno bili oni sami.  

myspace...
 
     
     
Hexenbrutal
Dr. Hexen in Mr. Brutal se odločita, da je v dvoje dovolj in po načelu "du-it-jor-self" tako zabredeta v bolj hardcore, plesno, težko, aritmično nojzirano varjanto svoje glasbe. Dvakrat igrata na God bless this mess festivalu v Beltincih in Ljubljani, nato pa še povrh najdeta idealen plac za vaje, kar vpliva na njuno ustvarjalnost in produkcijo.
Bend še na nobenem koncertu ni imel iste tehnične postavitve, nojz igračke se menjavajo redno. Določeni stvari oz. material se odigra / izvede samo enkrat v živo, dosti pa se tudi posamezni deli kombinirajo in sestavljajo glede na različne koncepte in odločitve članov. Tako lahko koncerti zvenijo zelo različno in v različnih manirah (poskočno / težko / žganje). Hexenbrutal je v digitalno poslušljivi obliki dostopen še zaenkrat samo na http://www.myspace.com/hexenbrutal in na kompilaciji Klubskega maratona 06 (2 komada).
 

myspace...
 
     
     
Mazoo
Mazoo kot analgetik deluje na hiter in stresni vsakdanjik. Na preprostosti zgrajena ambientalna glasba se zlahka poigrava z elementi pop-rocka, disco-funka, breakbeata in reggae-duba. Ta mešanica različnih glasbenih stilov, začinjena z efekti in sampli, nam da recept za regeneracijo obrabljenih možganskih celic.  

myspace...
 
     
     
   
     
Nazaj!  
     
 Ocenite dogodek!
Ocena dogodka:    
Oddanih glasov:   6  
       
Ocenite dogodek:    
     
 
 
 Pustite vtis ali mnenje!
Ime:    
Komentar:    
     

Dovolite nam, da si vzamemo pravico do brisanja neprimernih in prekomerno žaljivih komentarjev!

 
Prispevki:
 
Trenutno še ni vpisov.
       
 
Na vrh  
noga
      MC Postojna | Brigada | Info: 051 840 004